Inclusie

Speeltuinen en speelplaatsen in Nederland zijn té vaak alleen geschikt voor kinderen zonder beperking. Proludic staat echter voor inclusie: we investeren in innovatie en een groot deel van ons assortiment nu al geschikt voor kinderen mét een beperking.

Speeltuinen in Nederland moeten anders, vindt Proludic. Te vaak kunnen kinderen met een beperking niet meespelen met hun leeftijdsgenootjes.

 

 

Daarom is Proludic lid van NovaCHILD. Deze organisatie coördineert de inspanningen van bedrijven, opleidingen en onderzoeksorganisaties die zich richten op innovatie voor het welzijn van kinderen met een beperking.

+ Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor úw speelterrein te bespreken


Ondersteunende elementen
Proludic heeft speeltoestellen voor kinderen met verschillende beperkingen. Of het nu gaat om motorische beperkingen, sociale beperkingen, zintuiglijke of cognitieve beperkingen.

“Speeltuinen in Nederland moeten anders, vindt Proludic. Té vaak kunnen kinderen met een beperking niet meespelen met hun leeftijdsgenootjes.”

We voegen onder meer ondersteunende elementen toe, zorgen voor makkelijke en veilige toegang voor kinderen in een rolstoel, werken met speciale vormen en kleuren en leven speeltoestellen met een gelijk vloerniveau. Soms gebruiken we braille en kleuren om uitleg te geven.


Filter
Op onze site kunt je al onze speeltoestellen filteren op “Minder validen”. Wanneer je een vinkje zet voor dit veld toont de site alleen de speeltoestellen die geschikt zijn voor kinderen mét als voor kinderen zonder een beperking.

+ Vraag hier onze brochure Inclusieve Speelterreinen aan

 

Bekijk ons aanbod van inclusieve speeltoestellen: