Proludic viert haar 30-jarig jubileum

Proludic viert haar 30-jarig jubileum – drie decennia sport & spel creatie die bijdragen aan het welzijn van jong en oud

30 jaar geleden vervaardigde Denis Le Poupon, toen tuinarchitect, een speelstructuur voor de school waar zijn vrouw werkzaam was. Hij was op dat moment niet op de hoogte van de betekenis van wat hij had geproduceerd. Effectief vormde dit het begin van een levenslang speelavontuur dat resulteert in het mooie bedrijf dat men nu kent als Proludic.
Aangemoedigd door het eerste ontwerp succes en betoverd door de wereld van speeltoestellen voor kinderen, besloot hij om nog meer speeluitrusting met kastanje hout te produceren.

c

In de loop der jaren werd het rustieke toestel in uiterlijk en stijl aangepast. Er werden machines aangeschaft om te zagen en boren. Gekleurde multiplexpanelen en vierkante palen werden opgenomen in het toestelontwerp. Het assortiment werd verder uitgebreid. In 1988 werd de eerste Proludic kleurencatalogus geproduceerd. Het Nederlandse dealer schap kwam in 1999 tot stand en deze werd in 2013 omgezet in een Nederlandse dochteronderneming te Mill Noord-Brabant.

Zoals men zegt is de rest geschiedenis. Ondertussen beschikt Proludic, via haar zes dochterondernemingen en vijftig distributeurs, over een wereldwijd netwerk. Meer dan 80.000 speel- en sportgebieden zijn tot nu toe in de wereld voltooid. Nog steeds zijn de kernwaarden van Proludic ongewijzigd: innovatie, ervaring, toewijding en betrokkenheid. Deze vormen het kloppende hart van de onderneming.

Opmerkelijker is dat Proludic nog steeds een familiebedrijf is en tot op de dag van vandaag wordt gerund door Denis le Poupon! Om dit belangrijke jubileum jaar te benadrukken zullen er in 2018 dertig verschillende evenementen worden georganiseerd. Een daarvan is de verloting van twaalf ‘Snuf de Hond’-veerelementen als blijk van waardering naar relaties.

Proludic GEFELICITEERD!! Bekijk hier onze feest video en houd onze uitingen via nieuwsbrieven, website, Facebook en LinkedIn goed in de gaten. Wij laten u meeprofiteren van dit heuglijke feit.

Proludic 30 jaar from Proludic on Vimeo.