‘Er moeten voorzieningen zijn die de leefbaarheid vergroten’

Op feestelijke wijze werd afgelopen zaterdag de nieuwe speeltuin in de Alvestêdewyk in Franeker geopend. Tientallen belangstellenden waren bij de festiviteiten aanwezig en de buurtkinderen maakten goed gebruik van de nieuwe speeltoestellen.

De afgelopen twee jaar zijn we keihard aan het werk geweest om een compleet nieuwe en aanzienlijk grotere speeltuin te plaatsen in de Alvestêdewyk, aldus Marco Boonstra, voorzitter Brede Wijkvertegenwoordiging Alvestêdewyk en projectleider van de nieuwe speeltuin. „Bij een steeds groter wordende wijk, met veel jonge gezinnen, moeten namelijk ook voorzieningen beschikbaar zijn die de leefbaarheid vergroten.”

Hij vervolgt: „We hebben twaalf speeltoestellen geplaatst, verdeeld over vier speelgebieden in de wijk.” De speeltuin is bekostigd door verschillende donateurs en subsidiepartijen. Daarnaast werd een crowdfundingactie opgezet en heeft de jeugd een flessenactie gedaan. „Al met al hebben we 120.000 euro aan gelden binnen weten te harken”, aldus Boonstra.

Proludic wenst alle bewoners van Alvestêdewyk heel veel leef-, speel- en beweegplezier met deze fantastische speeltuin.

Ook interesse in een speeltuin in uw wijk die positief bijdraagt aan de leefbaarheid?
Contact ons vrijblijvend en laat u informeren.