Darwin Waterfront wint de eerste prijs tijdens de Kidsafe National Playspace Design Awards met zijn door Proludic Australië ontworpen speeltuin

Darwin-Waterfront-Playground-R

Screen-Shot-2018-11-23-at-8.32.37-pmTijdens de uitreiking van de Kidsafe National Playspace Design Awards 2018 op 22 november jl. in Sydney behaalde het Darwin Waterfront-gebied in Noord-Australië de eerste prijs in de categorie A (speeltuinen van minder dan $500.000) met zijn nieuwe speeltuin naar een ontwerp van Proludic Pty, ons dochterbedrijf in Australië.

 

 

Deze prijsuitreiking, die om de twee jaar plaatsvindt, is bedoeld om uitmuntendheid en innovatie bij de aanleg van speeltuinen te bevorderen. De juryleden onderzoeken in dat verband de veiligheid, kwaliteit, innovatie en speelwaarde van elk project. Dit jaar moesten de juryleden 48 inzendingen in de categorie A beoordelen.

Het doel van het bekroonde project was de ontwikkeling van een vernieuwend concept dat aansluit bij de dynamische levenswijze van de inwoners van de stad Darwin, die deels in zee ligt.

Proludic, dat opdracht kreeg om deze speeltuin te ontwerpen, bedacht daarom een concept op basis van ‘de relatie tussen zee en kind’ en werkte dat uit door klimtoestellen met golvende vormen, een schommel, een mobiele loopbrug, een tunnel en een grote glijbaan te gebruiken, waardoor de kinderen kunnen opgaan in een driedimensionale speelomgeving die aan de beweging van de golven doet denken. Zo schommelen, kruipen, glijden, klimmen en springen ze te midden van een min of meer onstuimige zee.

Een grote houten ponton symboliseert de door de wind gevormde duinen. De golvende vorm van de ponton versterkt de dynamiek van deze speeltuin.

Kellie Shewring, president-directeur van Kidsafe NT
“De juryleden waren het erover eens dat dit een buitengewone speeltuin voor kinderen en hun familieleden is. De gebruikte speeltoestellen nodigen iedereen uit om in de speeltuin te blijven en te spelen. De speeltuin is niet ‘alledaags’, maar bevordert fantasierijke speelvormen tegen de schitterende achtergrond van de haven van Darwin.”

Samuel Burke, General Manager van de Darwin Waterfront Corporation
“Deze speeltuin is ontworpen voor kinderen van twee tot acht jaar, maar biedt ook een nieuwe ervaring voor ouders die hun kinderen begeleiden. Wij hopen dat gezinnen langer in de speeltuin zullen blijven en dat deze nog meer bezoekers zal trekken.”

 

Wij feliciteren alle medewerkers van Proludic Pty met dit mooie project en deze mooie beloning.