Belangrijk voor deze speelplek is dat het toegankelijk is voor alle kinderen, het is een plek voor sociale ontmoeting en samenspel. Aan deze buitenspeeltuin hebben wij een mooie bijdrage mogen leveren. In het peutergedeelte hebben we diverse speeltoestellen geplaatst waaronder een zandfabriek en een speelcombinatie. Twee jaar laten hebben we de speeltuin mogen uitbreiden met Robinia houten speeltoestellen, waaronder een XXL-klimparcours!

Voor de toestellen in de peuterhoek is gekozen voor frisse kleuren die aantrekkelijk en uitnodigend zijn voor kleine kinderen. Daarbij geven deze kleuren een betere toegankelijkheid voor kinderen met een visuele beperking. De speelcombinatie Diabolo Baby is aangepast naar inclusief gebruik door diverse muziek- en vormenpanelen toe te voegen. Kinderen met een mobiele beperking kunnen hier gemakkelijk bij. De zandfabriek heeft gedeeltelijk een ondergrond van rubber gekregen zodat dit beter toegankelijk is voor een rolstoel.

Om in de sfeer van de natuur te blijven zijn er voor de uitbreiding van het park Robinia houten speeltoestellen geplaatst. Deze passen perfect tussen de hoge bomen en kinderen kunnen zich hier eindeloos vermaken. Het XXL klimparcours is speciaal samengesteld voor deze speeltuin. Er zijn twee spellen geplaatst; het dolfijn zoekspel en een speelpaneel. Daarbij staan nog een draai- en een balanceertoestel.


Bij de Dol-fijn zijn de volgende speel- en sporttoestellen geïnstalleerd:

In het peutergedeelte

  • J38705-C Diabolo Baby; deze speelcombinatie is toegankelijk voor de allerkleinsten. De kinderen kunnen er klimmen, glijden en muziek maken.
  • J5000 Zandfabriek metaal; met zand en waterspelen vinden alle kinderen leuk! Via een hele fabriek kan het zand van begin tot eind worden gebracht. Er zit een kraan, transportband, zeefsjabloon, weegschaal en vervoerder op dit toestel. Het heeft een totale lengte van 6,78m.
  • J234 Elfenhut; dit leuke speelhuisje is al interessant voor de allerkleinsten, lekker kruipen, klauteren en klimmen.

Origin’ houten speeltoestellen

  • XXL klimparcours; dit grote klimparcours is op maat samengesteld. Kinderen kunnen hier eindeloos klimmen en klauteren!
  • J49142 Draaitoestel; het draaitoestel is een mooie combinatie van houtlook en metaal. Dit dynamische toestel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Locatie:                            Buitenspeeltuin Dol-fijn, Lommel (B)
Opdrachtgever:              Stad Lommel
Leeftijdsgroep:               Alle leeftijden
Datum realisatie:           Juli 2023