#Covid-19

Proludic helpt u bij de heropening van uw speeltuin!

Tijdens de lockdown was uw speeltuin gesloten. Het publiek moest het lange tijd zonder stellen en kijkt er nu reikhalzend naar uit hem weer in gebruik te mogen nemen. U staat nu echter voor de uitdaging om te verzekeren dat kinderen veilig weer kunnen spelen.

Lees onze tips om uw speeltuin veilig te heropenen en geniet weer van de glimlach van spelende kinderen.

Opgelet: Proludic geeft u dit advies ter ondersteuning. Zij vormen een aanvulling op de maatregelen van de nationale, regionale en lokale overheden.

Raadpleeg de website: https://www.info-coronavirus.be/nl/

Reiniging & Ontsmetting

Na deze lange sluitingsperiode is het heel belangrijk dat de hele speeltuin wordt gereinigd en ontsmet voor hij weer wordt geopend. Uw speeltuinen en sportterreinen hebben een schoonmaak- en onderhoudsbeurt nodig.
Hoe gaat dit in zijn werk? Inspecteer eerst de toestellen, om te verzekeren dat ze naar behoren werken. Stel ze indien nodig af of sluit de toegang tot het speeltuig af, indien dit nodig blijkt te zijn. Maak de verschillende speeltuigen en sportstructuren vervolgens schoon.

Raadpleeg onze onderhoudsgids voor meer informatie over het onderhoud en de reiniging van uw Proludic-producten.

Hulp nodig? De technici van het Proludic Service- en Onderhoudsteam kunnen u helpen.
Neem hiervoor contact op met:

Jean-François DURY
Technisch-commercieel verantwoordelijke Onderhoud/Service
Tel. : 06.70.40.35.58
E-mail: jfdury@proludic.fr

 

Wilt u uw speeltuin ontsmetten?

De materialen van uw Proludic-toestellen zijn bestand tegen de chemische en huishoudelijke producten die gebruikt worden voor de bestrijding van virussen.


De gekleurde platen: compact composietmateriaal
Het harde en niet-poreuze oppervlak van onze HPL-laminaten heeft een uitstekende weerstand tegen chemische producten (volgens norm EN 438).

De roestvrijstalen buizen
Ze zijn van nature bestand tegen chemische aantasting dankzij een dunne laag chroomoxide.

Onderdelen van plastic
Gebruik alleen klassieke ontsmettingsmiddelen die al verdund zijn (bij voorkeur producten met een pH-waarde lager dan 11). Gebruik geen ontsmettingsmiddelen of producten die een combinatie van ontsmettingsmiddel en reinigingsmiddel bevatten.

U kunt uw ontsmettingsproducten aanbrengen zonder risico op beschadiging van de Proludic-speeltoestellen in uw speeltuin.
Waar moet ik ontsmetten? Gebruik bij voorkeur ontsmettingsproducten op relingen, klimpanelen en meer algemeen alle elementen die zich op greephoogte bevinden.

Opgelet: vraag het advies van professionals om te weten welke ontsmettingsmiddelen geschikt zijn en om hun gebruiksvoorwaarden te kennen. Blijf waakzaam en volg de instructies van de fabrikant van het gekozen product.

 

Informatie voor gebruikers

Spelen is essentieel voor de fysieke, intellectuele en sociale ontwikkeling van kinderen. Wanneer kinderen weer naar de speeltuin kunnen, ontdekken ze opnieuw het plezier om te spelen, zich fysiek uit te leven, uitdagingen aan te gaan, samen te spelen en heel wat emoties te beleven.

Om te verzekeren dat dit kan met naleving van alle veiligheidsmaatregelen raden we u aan de ouders eraan te herinneren dat:

  • het gebruik van de speeltoestellen hun verantwoordelijkheid blijft;
  • de geldende coronamaatregelen moeten worden nageleefd

 

7 goede gewoonten om op te leggen in uw speeltuin

Leg het publiek specifieke regels op om besmettingen tijdens het gebruik van de speeltuin maximaal te voorkomen.

1/ De instructies volgen
De nationale adviezen volgen om zichzelf en anderen te beschermen.

2/ Om de beurt spelen
Als het druk is in de speeltuin, moeten begeleiders het speeltuig na 10 minuten gebruik vrijmaken voor andere kinderen. Het is altijd beter om eerst de vrije speeltuigen te gebruiken en geduld te oefenen.

3/ Looprichting
Duid een looprichting aan, in wijzerzin, om ieder contact te vermijden en de regel voor social distancing te respecteren.

4/ Social distancing
Zoals aanbevolen, moeten alle personen – kinderen en volwassenen – die in de speeltuin of op het sporterrein aanwezig zijn een afstand van minstens 1 meter bewaren.

5/ Hygiënemaatregelen
Gebruikers moeten de handen vóór en na elke speelbeurt ontsmetten.

6/ Openbare voorzieningen
Herinner het publiek eraan zijn voorzorgen te nemen, want het is mogelijk dat de toiletten en waterfonteinen gesloten zijn.

7/ Collectieve speeltuigen / Persoonlijke bezittingen
Om contact te vermijden, zijn bal- en contactspellen af te raden.
Er kunnen ook geen speelgoed of persoonlijke bezittingen worden uitgeleend.

Download onze informatieposter om uit te hangen in uw speeltuin

Download en print de poster ‘7 tips voor veilig speelplezier‘ en hang die op in uw speeltuin!

Zo geeft u concrete en praktische adviezen die verzekeren dat de kinderen zorgeloos en met volle teugen van uw speeltuin kunnen genieten.

Denk eraan uw poster aan te passen voor elk van uw speeltuinen: vul het vak voor het maximaal aantal toegelaten kinderen in.

Om de limiet van het aantal gebruikers te kennen, bieden wij u een compleet dossier van Proludic-tuigen. Daarin vindt u het maximumaantal kinderen voor elk speeltuig. Deze aantallen werden speciaal berekend voor de huidige situatie door de coronapandemie. De berekening houdt dus ook rekening met de regels voor social distancing.

Download het bestand, zoek de toestellen van uw speeltuin, tel de maximumaantallen op en u hebt het totaal voor uw speeltuin.

 

Advies nodig?

Uw vaste contactpersoon staat voor u klaar!

Weet u niet tot wie u zich moet richten? Bel 02 47 40 44 44 of mail naar proludic@proludic.fr