Duurzaam ontwerp

Proludic en de keuze voor duurzame materialen, zo ontworpen dat ze een minimale impact op het milieu hebben

Genomen acties met betrekking tot de managementtools en de behaalde AFAQ 26000 status laten zien dat Proludic het product en het beheer van de levenscyclus van het product als uitgangspunt heeft genomen voor haar strategie.


Intelligent ECO-design

Alle toestellen worden ontworpen volgens het intelligent ECO-design principe. De ECO-design benadering houdt gedurende de ontwerpfase rekening met het product tot en met het einde van haar levenscyclus. Door het Intelligent Eco-design principe zijn de toestellen van Proludic compleet demontabel.

De kernpunten:

  • Ontwerp van de diverse toestellen gericht op een maximale modulariteit,
  • Onderdelen zijn voor meer productlijnen te gebruiken, zo voorkomen we onnodig produceren van verschillende onderdelen,
  • Keuze van materialen die het beste geschikt zijn voor hun gebruik om de duurzaamheid van het product te garanderen,
  • Ontwerp van ‘slijtonderdelen’ die eenvoudig te vervangen zijn, om de levensduur van het product te verlengen,
  • De vorm en afmetingen van de speeltoestellen zijn zo ontworpen dat de grondstoffen zo optimaal mogelijk worden gebruikt en de hoeveelheid restafval wordt gereduceerd (imbricatie techniek),
  • Ontwerp van onderdelen waarbij rekening gehouden wordt met maximale afmetingen, om verpakkingsmateriaal te standaardiseren en optimaal gebruik te maken van de laadruimte tijdens het transport,
  • Het markeren van plastic onderdelen met het oog op hun recycling.

In combinatie met de strenge controle op de toelevering en het gebruik van grondstoffen zorgt Proludic voor producten die 100% recyclebaar zijn.


pefc-logoSterke controle op herkomst en gebruik van de grondstoffen, Proludic gebruikt alleen hout dat PEFC-certificering heeft.
Dit hout is afkomstig van duurzaam beheerde bossen. Deze bossen worden zo beheerd dat ze hun capaciteit en productiviteit behouden en daarnaast ook de diversiteit aan soorten wordt behouden om de bestaande ecosystemen te beschermen.

 

duurzaam ontwerp boom
Proludic gebruikt hout dat inheems is aan de landen binnen Europa.
Proludic vermijdt het gebruikt van exotische houtsoorten, die vaak intensief geëxploiteerd worden en die daarnaast aanzienlijk veel milieuverontreiniging veroorzaken tijdens hun transport.

 

 

duurzaam ontwerp metaal

Proludic vermijdt het gebruik van zware metalen en giftige producten als koper, lood, kwik en chroom.

 

 

 

peinture_aqueuseProludic verft haar panelen met verf op waterbasis en gekleurde, loodvrije harsen.
Als onderdeel van haar doorlopende strategie om haar verfproces te optimaliseren heeft Proludic haar CFK-uitstoot in de afgelopen 10 jaar met 90% kunnen verminderen.

 

 


Proludic gebruikt 100% recyclebare materialen

Duurzaam Ondernemen Brochure recyclebare materialen 2

 

Deze materialen zijn geselecteerd zodat we kunnen voldoen aan ons doel: dat ze aan het einde van hun levensduur geschikt zijn voor hergebruik. Hierdoor voldoet Proludic aan de wensen van die klanten die materialen zoeken die gerecycled en geüpcycled kunnen worden volgens hun eigen milieueisen.