Think Global, Act Local

Maatschappelijke verantwoordelijkheid is een belangrijk aspect van de bedrijfsvoering van Proludic. Als organisatie willen wij verantwoordelijkheid nemen voor de effecten van haar bedrijfsactiviteiten op mens, milieu en bedrijfsvoering. Zo bieden wij de ultieme garantie dat onze speelplaatsen veilig en aantrekkelijk zijn. Ook voor de toekomstige generaties, overal ter wereld.

Proludic groene aarde

 

De MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) verantwoordelijkheden worden daar genomen waar ze nodig zijn. Zo is onze producent en moederbedrijf Proludic bezig met mondiale en Europese eisen en wensen met betrekking tot mensen, milieu en maatschappij. Proludic B.V. is als dochteronderneming in Nederland en België actief op het gebied van de lokale MVO regelgeving.

levenscyclus productMVO zit al jaren in de normen en waarden van Proludic, maar om dit ook inzichtelijk te maken heeft de organisatie de ISO26000 als richtlijn gebruikt. Gezamenlijk werken we aan alle kernpunten van de ISO26000 binnen de levenscyclus van onze producten. Waarbij de grondstoffen, productie, verpakking en transport bij de producent liggen en geborgd worden door de ISO14001, ISO9001, AFAQ 26000 Progression en PEFC-certificaten. Het ontwerp, de plaatsing en garantiediensten liggen bij de leverancier. Proludic B.V. beschikt zelfstandig over de certificaten ISO9001, ISO14001, VCA** en KOMO BRL 9921.

 

Naast deze formele wijze geeft Proludic B.V. ook op praktische wijze invulling aan de ISO26000 richtlijn. Dit doet zij door middel van een zogenaamde “MVO NEN-ISO 26000 Zelfverklaring”. Dit document bevat de officiële verklaring dat Proludic B.V. de principes en richtlijnen binnen de NEN-ISO26000 toepast.

Bekijk op deze pagina onze certificaten.


De circulaire economie is daarbij een gezamenlijk project, want aan het eind van de levenscyclus van het toestel ligt de start voor de levenscyclus van andere producten.

 

Wilt u meer weten over de MVO activiteiten van Proludic? Of wilt u een kopie ontvangen van onze brochure ‘Duurzame ontwikkeling’? Neem dan contact met ons op via 0485-470 724 of info@proludic.nl.

proludic duurzaam flyer