Basisschool ‘Op De Horst’ Groesbeek

Speelplek als ontmoetingsplek voor jong en oud – BS Op De Horst

De ontwikkeling van de kinderen uit Groesbeek staat voorop bij Basisschool ‘Op De Horst’ in Groesbeek. Ruim 200 kinderen komen dagelijks op deze basisschool voor ervaringsgericht onderwijs. De basisschool vervult daarmee  een belangrijke maatschappelijke rol binnen het dorpje ‘de Horst’.  Deze maatschappelijke rol komt duidelijk naar voren in de inrichting van het nieuwe speelplein.  Het plein stimuleert kinderen en volwassenen om te gaan bewegen.

Het speelplein beschikt over een afzonderlijke speelplek voor de jongste kinderen met o.a. een zandbak, schommel en een kleurrijk combinatietoestel uit de Diabolo-lijn.

Voor de oudere kinderen is er op de grote speelplaats een zéér uitdagende speelcombinatie uit de IXO-lijn geplaatst. Kinderen worden met dit toestel geprikkeld en uitgedaagd. Klassieke speelfuncties worden  op een uitdagende manier in dit toestel verwerkt, zie bijvoorbeeld de Turbo-gliss glijstangen. Naast spelen op de IXO kunnen kinderen ook uitdaging vinden op de populaire Aerospeed; een soort kabelbaan.

Ixo op de horst groesbeek

Op de speelplek is verder ruimte gemaakt voor sportieve activiteiten. Er is een voetbalveld, tafeltennistafel en een duikelrek geplaatst waar de kinderen naar hartenlust gebruik van kunnen maken.

Tevens zijn er een 4-tal vitaliteitstoestellen geplaatst. Deze toestellen zijn niet alleen bedoeld voor de kinderen, maar zeker ook voor de senioren uit de buurt. Op de fiets- of roeitrainer kan iedereen, ongeacht de leeftijd aan zijn / haar conditie werken. Tevens zijn er 2 toestellen geplaatst om lenigheid, coördinatie, kracht en balans te trainen. De speelplek van Basisschool Op De Horst is dus meer dan louter een speelplek; het is een ontmoetingsplek voor het gehele dorp!

Financiering van het volledige plan heeft plaats gevonden mede dankzij de inzet van een extern adviseur. Deze heeft bij diverse partijen financiële steun verkregen voor de realisatie.

Begin april 2012 heeft de opening van deze bijzondere plek in Groesbeek plaats gevonden. Hier was hoog bezoek bij aanwezig; de opening werd namelijk verricht door niemand minder dan Donald en Katrien Duck!

Terug naar lijst