Theo Thijssen OBS, Vlissingen

VLISSINGEN – Wethouder Josephine Elliott van de gemeente Vlissingen heeft maandag 7 november het speelbos bij de Theo Thijssenschool in Vlissingen officieel geopend.

Inmiddels hebben de kinderen allang het Speelbos ontdekt en wordt er, ook buiten lestijd, gespeeld dat het een lust is!

Het uitgangspunt bij het plan en ontwerp voor de groene buitenruimte van de Theo Thijssenschool is gebaseerd op de principes van natuurlijk spelen, een robuuste natuurlijke uitstraling en volop gebruik maken van de omgeving. Hierdoor is er gekozen om de toestellen uit te voeren in Robinia hardhout, een zeer duurzame, sterke en robuuste houtsoort met een prachtige uitstraling.

12 3 4

Het spannende speelbos bevat vele bomen, struiken, hoogteverschillen en open plekken waardoor het al een ontzettend leuke speelplek op zich is. Hier hebben we enkele kleine speelaanleidingen aan toegevoegd die inspelen op het karakter van de plek. Zo is er op de helling een mooie houten hangbrug ontworpen, die lekker wiebelt als je er overheen loopt. Tussen de bomen zijn extra speelfuncties toegevoegd, zoals de lange slinger touwen. Maar ook klimtouwen om boven de grond van boom naar boom te kunnen klimmen. Zo beleef je het bos nóg meer. Om het fantasiespel in het speelbos te stimuleren zijn er twee ‘boshutten’ ontworpen, een soort van Robinia tipi’s die een mooie basis vormen voor het bouwen van hutten met doeken of takken. Zo kunnen de kinderen echt hun eigen plek maken in het bos.

De toestellen zijn zo gekozen dat zowel de kleuters als de bovenbouw voldoende uitdaging en afwisseling hebben en de kinderen dus steeds mee kunnen groeien naar de moeilijkere toestellen.

De buitenspeelplaats is voor iedereen in de omgeving toegankelijk. Doel is dat kinderen meer bewegen en actiever zijn. De kinderen van de Theo Thijssenschool zullen in samenwerking met de gemeente het bos onderhouden.

5 6