Speeltoestellen voor de openbare ruimte

Proludic levert al meer dan 30 jaar professionele en veilige speeltoestellen voor de openbare ruimte. Speeltuinen vormen een belangrijk onderdeel van de openbare ruimte en hebben een positieve invloed op de leefbaarheid in wijken. Het is niet alleen een plek om te spelen, maar ook om te sporten en elkaar te ontmoeten.

Variatie in speeltoestellen brengt kinderen in beweging

In ons huidige digitale tijdperk brengen kinderen steeds meer tijd binnen door, en spelen ze steeds minder buiten. Een gevarieerd aanbod van speeltoestellen motiveert kinderen om naar buiten te gaan en heeft daarmee een positieve invloed op de hoeveelheid beweging van kinderen.

De speeltoestellen van Proludic zijn allemaal geschikt voor de openbare ruimte en bevorderen in sterke mate de motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen. Ook ontwikkelen ze tijdens het buiten spelen vaardigheden zoals problemen oplossen, zelfstandig en samen spelen en het gebruik van hun creativiteit en fantasie.

Uitgebalanceerde speelomgeving

Buiten spelen en contact met de natuur is van essentieel belang voor de ontwikkeling en gezondheid van een kind. Ook vanuit sociaal en educatief oogpunt is een uitgebalanceerde speelomgeving met oog voor groen, grijs en omgeving van grote waarde.

Gerealiseerde projecten in de openbare ruimte

Bij de Oud-Turnhout is gekozen voor een duurzaam speeltoestel uit onze Kanope-lijn. Op zoek naar een natuurlijke speelplaats? Neem dan een kijkje bij de casestudie over de natuur-speelplaats in de gemeente Veghel.

Proludic maakt van elk terrein een buitengewone ervaring. Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende offerte op maat aanvragen?