Speeltuin aanleggen

Wilt u een speeltuin aanleggen maar u weet niet waar u moet beginnen?

Een speeltuin aanleggen: dat doe je niet iedere dag. Welke speeltoestellen kies je en wat kun je doen met het beschikbare budget? Gelukkig kun je vertrouwen op de deskundigheid en ervaring van Proludic.

Proludic legt al meer dan 30 jaar speeltuinen aan, wereldwijd. Alternatief: In de afgelopen 27 jaar zijn meer dan 70.000 innovatieve speel-, sport- en ontmoetingsplaatsen ontworpen en ingericht.

 


We leggen die niet alleen aan: we ontwerpen en produceren die ook zelf. Dankzij ons zeer uitgebreide assortiment zijn de mogelijkheden ongekend.

Een speeltuin aanleggen in 7 stappen

 1. Kies je doelgroep
  Is je speeltuin er een voor alle leeftijden? Of is je speeltuin speciaal bedoeld voor jonge kinderen, voor minder validen of juist voor tieners? Minder validen zijn ook een doelgroep
 2. Bepaal de ruimte
  Hoeveel vierkante meter hebt je tot je beschikking? En hoeveel toestellen zou je idealiter daar op kwijt willen? Op onze site ziet je precies hoeveel vierkante meter je moet rekenen voor elk speeltoestel.
 3. Bepaal je budget
  Voor elk budget is een speeltuin beschikbaar: of je nu veel of weinig te besteden hebt. Proludic adviseert je graag in de mogelijkheden.
 4. Heb je speciale wensen?
  Veel hangt natuurlijk af van de speciale wensen die je hebt. Wil je je speeltoestellen in onze standaardkleuren of in een hip design? Heeft je speeltuin een bepaalde invalshoek? Moet je speeltuin ook voor mindervalide kinderen toegankelijk zijn? Wil je gebruik maken van natuurlijke materialen? Proludic denkt graag met je mee.
 5. Vraag advies
  Als je de kaders helder hebt, kunnen wij je altijd helpen. Proludic adviseert je graag en onze ontwerpers ontwerpen desgewenst een speeltuin of speeltoestel op maat. In ons advies houden we rekenen met je wensen en de totale omgeving. Ook kunnen we je adviseren op het gebied van subsidie, milieu en veiligheid.
 1. Bestel
  Proludic ontwerpt, produceert, levert en monteert. Alles wat je hoeft te doen is wachten tot wij klaar zijn. Dankzij onze schaalgrootte is je speeltuin gelukkig binnen mum van tijd gereed.
 2. Spelen maar!

Ook een speeltuin aanleggen?

+ Neem contact met ons op over de mogelijkheden
+ Of stel je eigen speeltuin online samen op onze site.