Subsidie voor groene schoolpleinen

De laatste jaren is er veel aandacht voor groene schoolpleinen. Vanuit de overheid zijn er verschillende subsidieregelingen voor scholen die hun schoolplein willen vergroenen. Het vergroenen van onze leefomgeving is immers belangrijk voor de gezondheid en ontwikkeling van kinderen. Het schoolplein is een plek waar schoolkinderen veel tijd doorbrengen. Een groen en avontuurlijk schoolplein stimuleert om op een gezonde manier buiten te spelen.

Subsidies voor groene schoolpleinen

Er komt veel kijken bij het realiseren van een groen en natuurlijk schoolplein. Voor scholen die hun schoolplein willen veranderen in een groen schoolplein, zijn er in vrijwel elke provincie mogelijkheden voor het aanvragen van subsidies.

Om in aanmerking te komen voor een subsidieregeling voor groene schoolpleinen, moet worden voldaan aan een aantal eisen. Proludic neemt u deze zorg uit handen. Wij regelen dat het ontwerp en de uitvoering van het groene schoolplein voldoet aan de voorwaarden die worden gesteld door de desbetreffende provincie.

Subsidieregelingen voor verschillende provincies

De meeste provincies hebben voor 2019 een bepaald bedrag beschikbaar gesteld aan subsidies. Subsidie kan worden aangevraagd totdat dit subsidieplafond bereikt is.

Wat de subsidieregelingen precies inhouden verschilt per gemeente en provincie. Voor bijvoorbeeld de gemeente Amsterdam is het van belang dat het schoolplein (gedeeltelijk) openbaar toegankelijk is. Bij andere provincies en gemeenten kan de nadruk juist liggen op biodiversiteit en waterbeheer.

Vragen over subsidieregelingen in uw gemeente en provincie?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De groene schoolpleinen van Proludic zijn Groen, Avontuurlijk, Passend en Beheersbaar. Lees er meer over.