Stad:  Lisse, Nederland

Jaar: november 2018

Klant: Stichting Sophia Scholen

Eind 2018 opende de Josephschool, beheerd door de Stichting Sophia Scholen, haar nieuwe speeltuin. De school ligt in het Nederlandse Lisse. Deze nieuwe speeltuin werd geplaatst en ingericht door Proludic NL, in samenwerking met Ahco Wegen Waterbouw, een bedrijf dat gespecialiseerd is in stedelijke ontwikkeling.

Rekening houdend met de ruimte en het budget slaagde de school erin te bepalen welke speeltuigen aan de vastgestelde noden voldeden.

De uitdaging was om 2 schoolpleinen samen te voegen tot 1 aantrekkelijk schoolplein, met een speeltuin met verschillende activiteiten voor kinderen van 4 tot 13 jaar. In deze nieuwe ruimte bevindt zich nu een speeltuin die is opgedeeld in drie zones met elk een ander productassortiment.

Het was ook de bedoeling om een speelse omgeving te creëren waar kinderen zich kunnen uitleven en tegelijk hun motorische en sociale vaardigheden ontwikkelen.

1 schoolplein, 3 speelzones :

De kinderen hebben om te beginnen toegang tot een indrukwekkende multifunctionele Ixo-structuur waaraan ze kunnen hangen, balanceren, klimmen of glijden. De motorische activiteiten zijn talrijk en bijzonder. Deze structuur nodigt ook uit tot uitwisselingen en uitdagingen, wat de sociale ontwikkeling van kinderen ten goede komt.

In dezelfde zone kunnen de allerkleinsten met glijbaan Kidzy leuke momenten delen met oudere kinderen.

Een ondergrond van kunstgras kleedt deze speeltuin aan.

Verderop, in een meer natuurlijke omgeving, genieten kinderen van een mandschommel met houtstructuur en een Origin’ thema. Deze mandschommel, die doet denken aan een vogelnest, biedt plaats aan vele kinderen. Plezier gegarandeerd!

Daarnaast nodigt een evenwichtscursus met als thema Origin’ de kinderen op een leuke manier uit om concentratie en evenwicht aan de dag te leggen om vooruit te komen op palen verschillende hoogte.

Om het ‘ natuurlijke ‘ thema van deze speelzone te versterken, werden de speeltuigen geplaatst op ‘ woodlight ‘, een dempende ondergrond van houtschors.

De derde zone is tot slot  een eenvoudige herinrichting van een Panna, een achthoekige structuur waar kinderen straatvoetbal spelen, opnieuw geïnstalleerd op een kunstgrasmat.

Deze speeltuin is het 7de project van de Stichting Sophia Scholen in samenwerking met Proludic.