Een partnerschap van vertrouwen brengen stedelijke speelprojecten tot leven

Om steden en wijken aantrekkelijker te maken, reiken architecten en landschapsontwerpers originele en kwaliteitsvolle ideeën aan. Het doel is om bebouwingen en groene ruimten te harmoniseren, om een aangenaam leefklimaat voor de bevolking te creëren.
Elk ontwerp maakt deel uit van een globale aanpak met een integratie van esthetische, culturele, milieu- en burgeraspecten.

Centraal in deze stedenbouwkundige projecten, of het nu om nieuwbouw of een renovatie gaat, staan recreatiegebieden. Ze hebben niet alleen een recreatieve functie maar ontpoppen zich ook tot intergenerationele trefpunten. Zij dragen bij tot de aantrekkelijkheid en dynamiek van een gemeente of regio.
Speel- en sportterreinen zijn plaatsen waar zowel actievelingen, toeschouwers en liefhebbers van esthetiek samenkomen om te ontspannen, sporten of gezellig samen te zijn.

Architecten kunnen recreatieruimten ook toepasbaar maken voor openbaar gebruik, zoals in winkelcentra of vakantieparken.


Proludic begeleidt de mooiste speelervaringen

De inrichting van speel- of sportterreinen, in het kader van projecten voor de ontwikkeling van de stedelijke ruimte, weerspiegelen de plannen van architecten en landschapsontwerpers. Proludic begeleidt opdrachtgevers gedurende het hele project of wanneer nodig. Klanten genieten daarbij van alle expertise die het bedrijf in ruim 30 jaar heeft opgebouwd, net als haar talent om de klantvisie te begrijpen en te vertalen in prachtige realisaties.
Het Proludic-team stelt het aanbestedingsdossier samen en tekent in. Dit kan afzonderlijk voor een bepaald lot van een overheidsopdracht, ofwel in samenwerking met een architect of landschapsontwerper. De creatie van de speeltuin of het sportterrein wordt dan volledig geïntegreerd in het totale project dat door de klant wordt uitgevoerd.

Succesvolle projecten, uitgewerkt met architecten:


Proludic, een deskundige partner

Proludic stroomlijnt het project van de bestekschrijver door al haar kennis en ervaring op het gebied van ontwerp, engineering, materialen, productie, installatie, maar ook standaardisatie en regelgeving in te brengen.
Elk project wordt specifiek bekeken. Zij vraagt om oplossingen die perfect in overeenstemming zijn met de gestelde richtlijnen van de opdrachtgevers. Het vereist een luisterend oor, creativiteit en respect voor de locatie. Ieder recreatief ontwikkelingsproject moet passen in het landschap, opgaan in de omgeving en de stadsplanning.
Proludic haalt daarbij voordeel uit alle expertise facetten waaronder de ontwikkeling van kinderen maar ook spel, handicap en inclusie.


Proludic maakt uw dromen waar …

Creativiteit is een van de sterke bedrijfspunten. Geen enkel project is een utopie.
‘Out of the box’ denken, de platgetreden paden verlaten, het concept nog wat verder uitdiepen om een unieke en originele plek te creëren … Het creatieve Proludic team van ontwerpers en technici gaat te werk. Iedereen legt lef en precisie aan de dag om buitengewone projecten op maat af te leveren. Dit garandeert meerwaarde voor elke recreatiezone en drukt een unieke stempel op het project van de architecten en landschapsontwerpers.

Inspiratie voor een fantastische speeltuin:


Proludic, een industriële partner met een solide technische knowhow

De technische Proludic teams, ondergebracht in sterk gespecialiseerde werkplaatsen, beheersen geavanceerde productieprocedés voor de bewerking van hout, metaal, touw, composiet- en kunststofmaterialen.
De flexibiliteit van ons industrieel procedé is volledig geïntegreerd in het bedrijf. Het aanpassingsvermogen stelt ons in staat om productvariaties te vervaardigen en unieke, volledig gepersonaliseerde structuren aan te bieden.
Proludic kan de architecten en landschapsontwerpers helpen bij de uitwerking van hun ideeën en de vervaardiging van speel- en sportstructuren.De Proludic teams garanderen relaties een begeleiding van A tot Z.
Naast het ontwerp, de vervaardiging en inrichting van speel- of sportterreinen, ontfermt Proludic zich ook over het beheer van elk project door middel van een logboek. Hierin staat onder andere de volgende informatie: installatie van de toestellen, uitvoering van de inrichting, het leggen van de beveiligingsondergronden, klantenservice en onderhoud.


Informatie nodig? Neem contact op:

Contact Page
Velden met een * zijn verplicht