Speel- en sportterreinen voor het welzijn van iedereen

Het beleid van de overheid is gericht op de gemeente, provincie of het gewest waarvoor ze verantwoordelijk is. Zij sluit verbintenissen om terreinen in te richten waardoor de aantrekkelijkheid en dynamiek in een buurt verbeteren. Dit kan betrekking hebben op een nieuwe locatie of een inspanning om een wijk te vernieuwen of nieuw leven in te blazen. Het kan daarbij gaan om de herinrichting van een park, plein of openbare tuin, of om de bouw van een educatieve speelruimte in kinderdagverblijven en scholen, maar ook op recreatieparken of in bossen.

In die context draagt de aanleg van een speeltuin of sportterrein volop bij aan de opwaardering van de openbare ruimte. Het is in de eerste plaats een universele plaats die mensen samenbrengt en iedereen, ongeacht leeftijd, handicap, sociale klasse of interesses, uitnodigt om er te komen ontspannen, plezier maken of sporten.
Het is ook een aantrekkingspool die een meerwaarde creëert voor de nabije omgeving en voor dynamiek zorgt.
Een vrijetijdsruimte kan met een op maat gemaakte, thematische en/ of gepersonaliseerde realisatie een sterk handelsmerk worden voor de gemeenschap.

Proludic is al meer dan 30 jaar een belangrijke speler in het openbare stadslandschap en partner van diverse steden. Zij biedt alle openbare aannemers haar expertise en ruime modulaire en inclusieve aanbod van speel- en sportterreinen aan. Elk project wordt op een persoonlijke manier aangepakt. Daarbij wordt rekening gehouden met de economische, geografische en sociaal-demografische kenmerken van het gebied en de specifieke klant wensen en -doelstellingen.


Een speel- en sportterrein voor elke omgeving

Gemeenten op het platteland of in de stad, grootsteden of dorpjes, kustplaatsen, bos- of berggebieden …
Proludic heeft een oplossing voor werkelijk ieder landschap of terrein.


Een heerlijke plek voor alle generaties

Proludic benut haar ervaring voor de bouw van speel- of sportterreinen die zijn afgestemd op de bezoekers.
Zo dragen deze plaatsen bij tot de ontwikkeling van iedereen, van baby tot adolescent. Ze zetten ook aan tot lichaamsbeweging en beperken volksgezondheidsproblemen zoals obesitas bij jongeren en hart- en vaatziekten bij volwassenen.

Speel- en sportterreinen ontwikkeld met gemeentenEen unieke ruimte

Innovatie zit in het DNA van Proludic. Wij luisteren met de grootste aandacht naar ieder verzoek en bedenken inrichtingen op maat. Ons team put inspiratie uit het lokale historische, culturele of natuurlijke erfgoed, de creatie van een bepaald thema, het spelen met structuren met ongewone afmetingen of vormen… Proludic werkt elk gepersonaliseerd project tot in de puntjes uit om de identiteit van klanten te versterken.


Proludic en haar relaties: samenwerking boven alles

Wij onderhouden een nauwe relatie met onze klanten dankzij een regionaal salesnetwerk.
Onze adviseurs garanderen een service van topkwaliteit. Deze is gestoeld op overleg, advies, expertise en ondersteuning, van het prille begin van een project tot aan de oplevering.
Zij staan klaar en zijn gedreven om samen mooie projecten te realiseren. Dankzij de regionale nabijheid kunnen zij de locatie bestuderen en in bepaalde gevallen zelfs wijkbewoners of potentiële gebruikers betrekken.
Deze lokale aanpak maakt het mogelijk om relevante oplossingen aan te reiken. Dit betreft zowel de product- als de inrichting keuze.

Proludic gaat ook samenwerkingsovereenkomsten aan met de besluitvormers en technische beheerders van lokale overheden. Dit versterkt de dynamiek en vergroot de productkwaliteit, vanuit esthetisch, speels, technisch en normatief oogpunt.


Klantgetuigenis – Gemeentelijke speeltuin – Notre-Dame-de-Gravenchon

Notre-Dame-de-Gravenchon (Frankrijk)

Deze speeltuin laat ieder kind meespelen! Samen spelen ongeacht beperking, geen onderscheid. Proludic luisterde aandachtig naar onze wensen en bood een oplossing voor alle uitdagingen.

Fabienne Beaudoin-Vaucelle – Waarnemend burgemeester, bevoegd voor Onderwijs, Jeugd en Sport

Proludic verzorgt het beheer van elk speeltuin- en sportproject met de ondersteuning van een logboek. Daarin bevindt zich de volgende informatie: installatie van de speeltoestellen, uitvoering van de inrichting en de landschapsintegratie, uitvoering van de beveiligingsondergronden, klantenservice, onderhoud en service. Deze operationele ondersteuning is goed georganiseerd, ongeacht de omvang van het project en klantspecificaties. Alle diensten worden uitgevoerd in overeenstemming met de doelstellingen en veiligheidseisen.


Informatie nodig? Neem contact met ons op:

Contact Page
Velden met een * zijn verplicht

Een bron van inspiratie voor uw gemeente: