Bewegen: een gewoonte die je serieus moet nemen om je lichamelijk en geestelijk goed te voelen. De voordelen van lichaamsbeweging en sport zijn talrijk, en al zeker in de buitenlucht.

Ondanks de erkende positieve effecten wordt de beoefening van lichaamsbeweging en sport nog steeds belemmerd door obstakels: “Ik heb geen conditie”, “Het is veel te duur”, “Ik heb geen tijd” …

Het spelenderwijs sporten van Proludic neemt de grootste hindernissen in de beoefening van sport weg door er plezier, ontspanning en welzijn aan te koppelen.

De sportlijnen van Proludic zijn voor iedereen; ongeacht leeftijd, inclusie of geslacht. Ze maken een actieve levensstijl mogelijk, los van leeftijd, conditie, niveau en doel. De speelse motoriek en de contacten worden bevorderd in een buitenomgeving die altijd toegankelijk is.

ACTI’FUN is de speelse oplossing om te bewegen en je goed te voelen!

Er gaat niets boven spelenderwijs sporten, om lichaamsbeweging al vanaf jonge leeftijd te stimuleren en iedereen enthousiast te maken en een gezonde levensstijl te onderhouden.

Met het outdoor assortiment aan sport- en speeltoestellen “Acti’Ninja, Acti’Street en Acti’Fit”, reikt Proludic met ACTI’FUN een oplossing aan om van lichaamsbeweging een dagelijkse routine te maken bij zoveel mogelijk mensen (van kinderen vanaf 6 jaar tot ouderen) en sporten leuk te maken. Acti’Fun combineert spel en sport in alle 3 de productlijnen. Dit wordt bewezen door 2 factoren die elk op Acti’Ninja, Acti’Street en Acti’Fit toepasbaar zijn: de Sportformule en de Fit en Fun motivaties. Deze staan op elke technische fiche vermeld.

  • De Sportformule
  • De Fit en Fun motivaties

Vraag nu de Acti’ Fun brochure aan!

ACTI’FUN, 3 fun-sportlijnen voor  iedereen; ongeacht  leeftijd, inclusie of  geslacht.

ACTI’Ninja

De Ninja-parcours bestaan uit hindernissen die bedoeld zijn om de lichamelijke conditie van kinderen en tieners van 6 tot 14 jaar te ontwikkelen.

Ze bestaan uit modules die achter elkaar en zo snel mogelijk moeten worden afgelegd door gebruik te maken van je kracht, evenwicht, uithoudingsvermogen, lenigheid en behendigheid. De stopwatch die bij de startlijn is ingeschakeld, neemt je tijd op.

ACTI’Street 

Street Workout is een stadssport die een mix is van krachttraining en gymnastiek. Deze sport bestaat uit een reeks kracht-, lenigheids- en evenwichtsoefeningen.

De structuren komen tegemoet aan de huidige maatschappelijke uitdagingen: het aanbieden van gemengde, multigenerationele en inclusieve Street Workout-zones.

De toestellen bieden verschillende moeilijkheidsgraden om sporten toegankelijk te maken voor iedereen.

ACTI’Fit 

De fitnesstoestellen van Proludic zijn een variatie op de toestellen die in sportscholen worden gebruikt voor een speelse en sportieve ervaring in de buitenlucht.

Ze zijn ergonomisch geoptimaliseerd voor universele toegang en veelzijdig gebruik, zowel bij inspanning als bij ontspanning, en daardoor ideaal voor de vrije en zelfstandige beoefening van individuele of gezamenlijke fitnessactiviteiten in de openlucht.

De ACTI’FUN by Proludic app: een sportcoach die mensen laat bewegen!

Op elk speel- en sporttoestel van ACTI’FUN staat een QR-code, welke toegang biedt tot een app met filmpjes van oefeningen.

Gebruikers vinden er – ongeacht hun sportprofiel en capaciteiten – vele trainingen. Ze kiezen zelf de oefeningen die het meest geschikt zijn, op basis van verschillende criteria zoals niveau, toegankelijkheid voor personen met een handicap, gewenste sportstijl en profiel (tiener die een uitdaging wil, intensief sporten, …) enzovoort.

Tijdens de oefeningen wordt de tijd bijgehouden met een chronometer.

De trainingen worden opgeslagen in de geschiedenis zodat de lijst met oefeningen herhaald kan worden door ze aan te klikken. Voor nog meer fun kunnen de gebruikers van de app uitdagingen met elkaar aangaan!

Vraag nu de Acti’ Fun brochure aan: info@proludic.nl