Een speeltuin of sportterrein: een grote troef op vakantie

Campings, vakantieparken en hotels staan synoniem aan ontspanning en vrije tijd. Ze hebben er dan ook alle belang bij hun bezoekers leuke, veilige en kwaliteitsvolle speelstructuren te bieden. Een speeltuin of sportterrein is onmisbaar gebleken, op voorwaarde dat ze er visueel aantrekkelijk uitzien en genoeg verschillende activiteiten beloven.

Met de vele speel- en sportassortimenten, verkrijgbaar in uiteenlopende ontwerpen en aangepast aan de noden van de toeristische sector, creëren de unieke en vernieuwende oplossingen voor buitenspeeltuigen van Proludic altijd een verrassingseffect. En ze geven vooral zin om te blijven … en terug te komen! Ook ouders genieten ervan hun kinderen te zien spelen in een veilige omgeving op maat van hun bengels. Een grote troef in de verovering van een cliënteel dat steeds meer eisen stelt aan zijn vrijetijdsactiviteiten!


Een speeltuin en sportterrein aanleggen: wat zijn de uitdagingen?

Het aantal vernieuwende toeristische concepten en logies schiet als paddenstoelen uit de grond. Maar ook van het vrijetijdsaanbod wordt steeds meer verwacht. In een streven steeds aantrekkelijker te worden, besloten veel campings en vakantieparken hun cliënteel meer comfort en activiteiten te bieden.

  • Een speeltuin is een belangrijke hefboom voor promotie en communicatie om toeristen die willen genieten van een hoogwaardig, verbindend vrijetijdsaanbod tevreden te houden.  Hij wordt een aanvullend of alternatief centrum in het speelparcours van kinderen die zich samen met hun vakantiekameraadjes willen amuseren en uitleven. Het is ook een plaats waar kinderen en ouders hun band versterken en waar gezinnen met elkaar in contact komen.
  • Een sportterrein biedt dezelfde voordelen als het op aantrekkingskracht aankomt. Het verleidt tieners of volwassenen die tijdens hun vakantie graag willen blijven bewegen. De sporttoestellen lijken op de installaties die we in een fitnesszaal aantreffen. Deze ruimte in de buurt van de speeltuin wordt zo het symbool van vrije tijd met het hele gezin.
  • Een speeltuin en/of sportterrein is een betaalbaar en snel middel om de dynamiek en aantrekkingskracht van een camping, hotel of vakantiepark te versterken. Omdat er geen toezichthoudend personeel moet worden ingezet, is de investering van een speeltuin snel terugverdiend.
  • Ontvangt uw zaak ook professionele klanten? Dan bieden outdoor sporttuigen de ideale ontspanning tussen twee vergaderingen in. Het is een nog zeldzaam aanbod waar dit publiek nogal gevoelig voor is. De kans is dus groot dat uw klanten terugkomen als ze een mooie herinnering aan hun verblijf in uw zaak overhielden.

Ons antwoord in 3 grote oplossingen

Proludic helpt het management van toeristische logies (vakantiecentra, hotels, campings, …) bij het vergroten van hun aantrekkelijkheid.
Na analyse van alle elementen in het lastenboek werkt Proludic een oplossing uit die beantwoordt aan de eisen op het vlak van producten, inrichting, omgeving en budget.

  • De keuze van de tuigen op basis van de leeftijdsgroep die er het meest komt, is van het grootste belang. Hetzelfde geldt voor de veelzijdigheid van de aangeboden activiteiten.
  • Ook het thema van de speeltuin kan de aantrekkingskracht bij kinderen vergroten. Dit vertaalt zich in speelstructuren met een grote verbeeldingskracht en een inkleding van de ondergrond die past bij het gekozen thema.
  • De speeltuigen kunnen ook worden gepersonaliseerd om te passen bij de visuele identiteit of het concept van de zaak, of bij het lokale erfgoed … Ze kunnen ook het schouwtoneel vormen van unieke animaties voor klanten.

Met zijn aanbod kan Proludic de wensen van alle generaties inlossen, van 6 maanden tot 77 jaar oud, met ruim 1200 speel- en sportproducten, talloze thema’s en een exclusieve personalisatietechniek, Grafic Games.

Onmisbare speeltuigen voor campings, hotels en vakantieparken

Bied uw klanten een sportruimte aan


Zie het groots en maak indruk …

Dankzij de ervaring die Proludic opdeed, kunnen wij u ook helpen met buitengewone projecten waarmee u zich onderscheidt en een veeleisend publiek aantrekt. Uw speeltuin zal een verrassingseffect creëren en een blijvende indruk maken dankzij hoge torens van meer dan 8 meter, imposante glijbanen met verschillende spiraalbochten of op maat ontworpen structuren die al snel heuse trekpleisters worden voor uw zaak.

Om niet snel te vergeten!


Getuigenis van een klant – Camping Sunêlia – Le-Bois-Plage-en-Ré

Camping Sunêlia Interlude – Le-Bois-Plage-en-Ré (Frankrijk)

Deze speeltuin is precies wat Sunêlia nodig had: speelactiviteiten voor kinderen van alle leeftijden. Dat klein en groter samen gebruikmaakt van Fort Sunny is interessant om te zien. De interactie is positief, omdat de grotere kinderen de kleintjes helpen.

Aurélien Ravet, directeur van Sunêlia Interlude.


Het succes van uw speeltuin of sportterrein hangt af van de veiligheid ervan. En daarvoor staat u borg.
De toestellen van Proludic zijn allemaal gecertificeerd en voldoen aan de geldende Europese norm (EN 11176).
Ook de uitvoering van de werken en de opvolging en het onderhoud ervan eenmaal de toestellen zijn geplaatst, zijn essentiële elementen van die veiligheid. En ook daarmee kunnen wij u helpen.


Informatie nodig? Neem contact met ons op:

Contact Page
Velden met een * zijn verplicht