Deze speeltuinvereniging bestaat 60 jaar en wil graag de grote toestellen vervangen. De nadruk ligt op de inclusiviteit. Vanuit de Gemeente Beek is er contact gezocht met een aantal leveranciers. Met ons aanbod hebben wij deze competitie gewonnen. Wij hebben een groot speelkasteel, een Engelse bus, een inclusieve draaischrijf en een veerelement geplaatst.

De toestellen zijn volledig aangepast naar inclusief gebruik. Het speelkasteel en de Engelse bus hebben een makkelijkere ingang gekregen. Daarbij is er een inclusieve draaischijf geplaatst. Op dit draaielement kan gespeeld worden door kinderen met een rolstoel. Daarbij zijn de ondergronden aangepast naar rolstoelgebruikers en voor kinderen die minder goed kunnen lopen. De speeltuin wordt volledig gerund door vrijwilligers.


Bij speeltuin De Kievit zijn de volgende toestellen geïnstalleerd:

  • Speelkasteel; de kinderfantasie wordt op dit kasteel eindeloos gestimuleerd.  Het kasteel heeft een lengte van 9,60m en een hoogte van 3,25m.
  • J2685 Engelse bus; met deze bus kunnen de kinderen heel wat kilometers afleggen. Ze kunnen er op klimmen, klauteren en weer vanaf glijden. De fantasie wordt geprikkeld en rollenspellen worden er gespeeld. De bus heeft een afmeting van 4,90 x 1,30 x 2,18m.
  • J2409 Draaielement inclusie; roterende toestellen zijn erg populair onder kinderen. Bij dit toestel kan zelfs een kind in een rolstoel meedraaien! De breedte van het toestel is 6,10m.
  • J846-GA Veerelement Amazone; een veertoestel is onmisbaar in een speeltuin en bevordert de ontwikkeling van het evenwicht en de bewegingscoördinatie. Op dit Amazone toestel kunnen 3 kinderen tegelijk zitten.

Locatie:                            Burgemeester Eussenlaan 38 in Spaubeek
Opdrachtgever:              Gemeente Beek
Leeftijdsgroep:               Alle leeftijden
Datum realisatie:           Mei 2020