Strandpark Vlugtenburg is een vakantiepark dat zich ook inzet voor kinderen met een beperking. Samen met Stichting Avavieren hebben zij ons gevraagd om een inclusieve speeltuin te realiseren. Stichting Avavieren zet zich in om een vakantie of dagje uit voor kinderen met een beperking mogelijk te maken. Samen hebben we gekeken wat de mogelijkheden zijn voor dit vakantiepark.

In deze speeltuin zijn diverse speeltoestellen geplaatst die geschikt zijn voor inclusie. Er zijn 2 zones in de speeltuin. Eén gedeelte is voor de kleinere kinderen en daar is een speelhuisje, zandfabriek en veerelement geplaatst. In het gedeelte voor de kinderen vanaf 4 jaar is een grote speeltoren en een groot combinatietoestel geplaatst. Daarbij staan nog een vogelnestschommel, een duikelrek en speel- en muziekpanelen. Voor de kinderen met een rolstoel is er een draaielement geplaatst waardoor zij samen met andere kinderen kunnen draaien.

Er is gekozen om duurzaam, kleurrijk en onderhoudsvrij materiaal te gebruiken, HPL en RVS materiaal. De speeltoestellen behouden hierdoor hun frisse en aantrekkelijke uitstraling. De ondergrond van een speeltuin maakt de toegang voor kinderen met een beperkte mobiliteit beter door gietrubber en kunstgras te gebruiken.


Bij Strandpark Vlugtenburg zijn diverse speeltoestellen geïnstalleerd:

De grote speelzone 4-14 jaar

  • J487 Vogelnestschommel metaal; deze schommel heeft een stevige mand waar je alleen of met meerdere kinderen in kan zitten/liggen. De constructie bij deze schommel is van metaal.
  • J2409 Draaielement inclusie; roterende toestellen zijn erg populair onder kinderen. Bij dit toestel kan een kind in een rolstoel eenvoudig meedraaien. De breedte van het toestel is 6,10m.

De kleine speelzone 2-6 jaar

  • J5000 Zandfabriek metaal; met zand en waterspelen vinden alle kinderen leuk! Via een hele fabriek kan het zand van begin tot eind worden gebracht. Er zit een kraan, transportband, zeefsjabloon, weegschaal en vervoerder op dit toestel. Het heeft een totale lengte van 6,78m.
  • J858 Veerelement Vis a Vis; op dit veerelement kan je met 2 personen zitten. Zodra de kinderen erop gaan zitten, beweegt het toestel alle kanten op.

Speelpanelen

  • R34-FIECOCH Muziekpaneel de xylofoon; muziek maken stimuleert de auditieve beleving en bevordert de creativiteit en interactie met andere kinderen. Op dit speelpaneel kunnen maximaal 2 kinderen muziek maken.
  • J3419 Speelpaneel insecten; aan dit educatief paneel kunnen de kinderen draaien om het insect via de lijntjes naar het juiste onderwerp te brengen. Dit paneel kan aan palen bevestigd worden of aan een speeltoestel.

Locatie:                         Het Louwtje 10, ’s Gravenzande
Opdrachtgever:            Strandpark Vlugtenburg
Leeftijdsgroep:             2 – 14 jaar
Datum realisatie:         Juni 2019