Een wijk met veel jonge gezinnen, is pas helemaal af als er een speeltuin aanwezig is! De gemeente Waadhoeke had het plan om na de realisatie van deze nieuwbouwwijk een speeltuin aan te leggen welke geschikt is voor iedereen. Speeltoestellen die leuk zijn voor jonge kinderen en tieners en sporttoestellen die geschikt zijn voor de oudere kinderen en volwassenen. Daarnaast is er in deze speeltuin ook rekening gehouden met inclusie. Gehandicapten kunnen op deze toestellen gewoon meedoen met de anderen.


Testimonial

Marco Boonstra – voorzitter Brede Wijkvertegenwoordiging Alvestêdewyk

De afgelopen twee jaar zijn we keihard aan het werk geweest om een compleet nieuwe en aanzienlijk grotere speeltuin te plaatsen in de Alvestêdewyk. Bij een steeds groter wordende wijk, met veel jonge gezinnen, moeten namelijk ook voorzieningen beschikbaar zijn die de leefbaarheid vergroten. We hebben twaalf speeltoestellen geplaatst, verdeeld over vier speelgebieden in de wijk.


De actieve buurtbewoners hebben ervoor gezorgd dat de speel- én sporttoestellen zijn bekostigd door verschillende donateurs en subsidiepartijen. De jeugd heeft daarbij nog een flessenactie opgezet. Al met al is er genoeg geld verzameld om deze prachtige speelplaats te realiseren!


In deze wijk zijn de volgende speel- en sporttoestellen geïnstalleerd:

  • J2624 Droomdorp Avontuur; In dit leuke droomdorp kunnen kleine ontdekkingsreizigers zich eindeloos vermaken. Het dorp heeft een lengte van 5,90m en is 2,70m hoog.
  • J950 Veerelement Truck; deze auto heeft een veerelement waardoor het alle kanten op wiebelt zodra er kinderen instappen.
  • Kanopé combinatietoestel; Dit Kanopé combinatietoestel is op maat gemaakt. Er komen diverse speelfuncties aan te pas, zoals klimmen en balanceren. Daarnaast kunnen kinderen hun motorische vaardigheden ontwikkelen.
  • J512 Kabelbaan; bewegende toestellen zijn altijd een succes! Met een valhoogte van 1m, is deze kabelbaan al geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
  • J435A Kanopé vogelnestschommel metaal; deze vogelnestschommel heeft een mand waar je met meerdere kinderen in kunt zitten. Met dit topelement hebben de kinderen gegarandeerd veel schommelplezier!
  • R24-ITY-724A Zweefmolen; zweven, schommelen, balanceren en draaien. Deze zweefmolen geeft veel plezier! Er kunnen in totaal 4 kinderen op.

Locatie:                            De Horsa, Franeker
Opdrachtgever:              Gemeente Waadhoeke
Leeftijdsgroep:               Alle leeftijden
Datum realisatie:            November 2021