Twee scholen die fuseren en verhuizen naar een nieuwbouwlocatie, verdienen uiteraard een mooi schoolplein! Dit groene vitale schoolplein stimuleert de fantasie van de kinderen en zet ze aan tot ontdekken en bewegen. De gebruikte materialen zijn duurzaam en geven een natuurlijke uitstraling aan het geheel.


Testimonial

Lida Andriol – Directrice OBS De Punter

De visie van OBS de Punter met ons prachtige nieuwe gebouw in Giethoorn is uitstekend gecombineerd in onze schoolomgeving. We wilden een groen schoolplein met een grote variëteit aan beplanting, moestuinbakken, eetbaar groen en passend in de weidse omgeving met veel waterland van Giethoorn. Vanuit de gemeente mochten we een ontwerpbureau kiezen zodat Gemeente Steenwijkerland de uitvoering kon realiseren. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen zich op allerlei manieren kunnen ontwikkelen door een grote variëteit op het gebied van beweging. De grootste wens van de kinderen was een kabelbaan en een pannakooi. Door allerlei subsidies, giften, de samenwerking met de Gemeente Steenwijkerland en onze Stichting Op Kop hebben we bovenstaande kunnen verwezenlijken. Via de NOT (Nationale Onderwijs Tentoonstelling) heb ik jaren geleden Björn van Proludic ontmoet. De natuurlijke uitstraling van de speeltoestellen van Proludic spraken me direct aan, zodat het ontwerp goed in het landschap past. Het traject duurde lang door het opstellen van het bestemmingsplan en financiële issues maar we hebben altijd contact gehouden. Dit heeft geresulteerd in een prachtige schoolomgeving. Wij vinden het de mooiste school en schoolomgeving van Nederland!Op het schoolplein van OBS De Punter zijn diverse toestellen geïnstalleerd:

  • J435-C Schommel; deze vogelnestschommel heeft een mand waar je met meerdere kinderen in kunt zitten. De ophangkettingen en buis zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal. Met dit topelement hebben de kinderen gegarandeerd veel schommelplezier!
  • J512 Kabelbaan; bewegende toestellen zijn altijd een succes! Met een valhoogte van 1m, is deze kabelbaan al geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
  • J49101 Aquatica boot; Het prikkelen van de fantasie van kinderen is heel belangrijk. Met deze boot, geschikt voor max. 8 kinderen, maken ze de grootste tochten over zee!
  • J22221 Pannaveld; Op dit sportveld kunnen allerlei balsporten uitgeoefend worden. Het aluminium hekwerk heeft een geluiddempende eigenschap.
  • J5014 Kraan zandfabriek; Met deze kraan kunnen de kinderen eindeloos graven. Het prikkelt de fantasie en ze zijn actief bezig.

Basisschool De Punter

Links: Kleine piramide toren
Midden: Speelhuisje Origin’
Rechts: Aquatica boot

Locatie:                            Beulakerweg 125A in Giethoorn
Opdrachtgever:              Basisschool De Punter
Leeftijdsgroep:               4 t/m 12 jaar
Datum realisatie:            Juni 2022