Hoeve Megusta is een zorgboerderij met vakantielogies, welke volledig is ingericht voor mensen met een beperking. De eigenaren hebben zelf een dochtertje dat in een rolstoel zit. Hierdoor weten zij hoe moeilijk het is om een kind met een beperking in speeltuinen samen met anderen te laten spelen. Zij willen graag een speeltuin bij de zorgboerderij maken dat toegankelijk is voor iedereen.

Het belangrijkste is; speeltoestellen zonder drempels en waar ruimte genoeg is om met meerdere kinderen te kunnen spelen. Op deze jeep passen meerdere kinderen en via de uitklapdeur kan een rolstoel naar het stuur van de jeep gereden worden.

Op het draaielement kan het kind met de rolstoel zich goed vasthouden aan de stang. De andere kinderen kunnen erbij gaan zitten of staan. Samen kunnen ze genieten van de snelheid!


Bij Hoeve Megusta zijn de volgende speeltoestellen geïnstalleerd:

  • J952 Veerelement 4×4 Jeep; deze jeep heeft een veerelement waardoor het alle kanten op wiebelt zodra er kinderen instappen. Vanuit achteren kan er via de uitklapdeur een rolstoel ingereden worden.
  • J2409 Draaielement inclusie; roterende toestellen zijn erg populair onder kinderen. Bij dit toestel kan zelfs een kind in een rolstoel meedraaien! De breedte van het toestel is 6,10m.

Locatie:                            Wetschot 58, Vlimmeren
Opdrachtgever:              Hoeve Megusta
Leeftijdsgroep:               Van 2 tot 10 jaar
Datum realisatie:            Mei 2022