Locatie : Bert Payne Park, Newport, Northern Beaches (Australië)
Jaar: 2016

De bedoeling een inclusieve speeltuin voor alle kinderen bouwen, ongeacht hun motorische, psychomotorische en sociale vaardigheden, met talloze activiteiten en speelmogelijkheden voor kinderen met eender welke handicap.

De door Proludic gecreëerde speeltuin is een leuke wereld voor  kinderen van alle leeftijden. Er zijn talloze structuren, waaronder de ‘Recyclingtruck‘, een inclusief speeltuig dat voor het eerst werd geplaatst in Australië. De ‘‘Recyclingtruck‘ omvat verschillende activiteiten , zoals klimelementen, een glijbaan, activiteiten- en observatiespellen. Aan de binnen- en buitenkant van de truck zijn er verschillende educatieve speelpanelen rond het thema recycling. Een toegangshelling en een grote binnenruimte zorgen ervoor dat ook kinderen in een rolstoel mee kunnen spelen. De vele toegangspunten maken het voor de begeleiders gemakkelijk om de kinderen te helpen.

Verder zijn er nog andere inclusieve speeltuigen :

Het didactische paneel met Australische dieren, een nieuw product dat speciaal voor Australië werd ontwikkeld. De kinderen moeten zoeken welke dieren bij welke pootafdrukken horen. De afdrukken zijn in het paneel gegraveerd, waardoor het voor visueel gehandicapte kinderen gemakkelijker is om ze te vinden.

– 3 schommels : Eén met klassieke zitjes en één met omhullende zitjes om peuters en kinderen met een verzwakte spiertonus goed te ondersteunen. Een mandschommel met een groot steunvlak waarop kinderen kunnen zitten of liggen.

– Een multifunctionele Ixo-structuur bevat verschillende elementen om te glijden, klimmen, schommelen en fantaseren. Het verhoogde platform helpt kinderen angsten te overwinnen terwijl ‘Speed Gliss’ een innovatieve afdaling belooft !

De trampoline is een heel populair speeltuig bij kinderen. Met de hulp van een begeleider kunnen kinderen in een rolstoel genieten van de stuiterende sensaties van deze installatie.

 De Jeep ont wikkelt de sociale vaardigheden en verbeelding van kinderen.

3 veertoestellen combineren motorische ontwikkeling en zintuiglijke stimulatie terwijl ze ook interacties stimuleren.

– Met de Tubofoon kunnen kinderen vanop afstand communiceren in de speeltuin.

De picknicktafels  bieden volwassenen en kinderen een plekje om uit te rusten en iets lekkers te eten. Dankzij de hoogte van de bladen zijn deze tafels ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Met toegankelijke doorgangen,  zitplaatsen, schaduw en een barbecue hebben de bewoners nu een prachtige speeltuin !