Klant: Center Parcs France (Groupe Pierre & Vacances)
Locatie: Center Parcs ‘Le Bois aux Daims’ (Morton – Frankrijk)
Datum: juni 2015
Doelgroep: alle kinderen van 3 tot 12 jaar

Bedoeling: de door het architectenbureau van Center Parcs bedachte speeltuin vormgeven en structureren, rekening houdend met de indeling, het thema Sprookjes & Legenden, het scenario en het trendboek dat bij de start werd gegeven.
De organisatie van de speelstructuren, de weg hierin en de aangeboden speelactiviteiten een meerwaarde geven.

Center Parcs aire de jeux Proludic Castellet

Proludic bouwde een binnenspeeltuin van meer dan 500 m².

Twee monumentale structuren geïnspireerd door Sprookjes & Legenden verwelkomen kinderen in magische settings gemaakt dankzij onze exclusieve personalisatietechniek Grafic Games . Meer dan 250 m² aan panelen met daarop schietgaten, miniaturen en illustraties van legendarische figuren zetten de toon en creëren een sfeer die de verbeelding maar blijft prikkelen.

Het Castelet du Géant voor 3/6-jarigen en het Château de Cartes Géant voor 6/12-jarigen kregen verschillende niveaus, met geheime doorgangen, liaan- en touwpaden, golvende loopbruggen, tunnels met patrijspoorten, …

De structuur voor de oudere kinderen is die van een labyrint. Op de niveaus op 4 en 6 meter hoogte staan kanonnen die zo’n 16.000 schuimrubberen kogels afvuren.
Een buisglijbaan, een multi-track en golfglijbaan zorgen voor extra avontuur.

Met deze speeltuin realiseerde Proludic een grootschalig en origineel project op maat.

Samen kwamen we tot een prachtig resultaat in de nieuwste Center Parcs in Frankrijk, Domaine du Bois aux Daims. Onze aanpak is waarschijnlijk atypisch voor Proludic. We ontwerpen samen een script voor alle zones waartoe onze bezoekers toegang hebben. Dit hier was gebaseerd op de sprookjes & legendes van onze contreien. Daarna brengen we de gewenste sfeer in beeld. Een aanbesteding bepaalt vervolgens welke partner de leukste structuren zal bouwen, met respect voor onze ‘artistieke visie’ (en onze budgetten!). Dit vraagt om een vlotte samenwerking en heel veel werk- en overlegmomenten. Het resultaat? Een groot succes, gezien het aantal kinderen dat er uren doorbrengt!

Michel Linet-Frion – Directeur Creatie & Innovatie – Groupe Pierre & Vacances / Center Parcs

Locatie: