Deze basisschool in het speciaal onderwijs heeft voor elke leeftijdsgroep een eigen gedeelte op het schoolplein; voor de kleuters, de midden- en de bovenbouw. Op elk gedeelte wil de school graag een speeltoestel hebben staan, aangepast naar de leeftijd. Gekeken naar kinderen met een sensorische of mentale beperking hebben ze gekozen om een Kanopé combinatietoestel, een speelkasteel en een truck als veerelement te plaatsen.

Het combinatietoestel heeft een ondergrond van kunstgras met een motief gekregen. De truck heeft ook een ondergrond van kunstgras maar hierin is een weg in verwerkt. Het kasteel heeft een ondergrond van valzand gekregen.


Op het schoolplein van SBO De Wingerd zijn de volgende toestellen geïnstalleerd:

Kanopé Combinatietoestel

J5614 Kanopé combinatietoestel; dit speeltoestel is op maat gemaakt voor deze school. Met 2 platforms op verschillende hoogtes is het voor alle leeftijden leuk. Via de klim- en touwladder, trap of klimmuur kunnen de kinderen op het toestel komen. Er is een glijpaal om weer naar beneden te glijden.

Kasteel Middeleeuwen

J2656 Kasteel Middeleeuwen; dit leuke speelkasteel kan je op diverse manieren betreden. Het kasteel heeft een hoogte van 3,04m. De kleine ridders kunnen zich hier eindeloos op vermaken.

Veerelement Truck

J950 Veerelement truck; deze auto heeft een veerelement waardoor het alle kanten op wiebelt zodra er kinderen instappen.


Locatie:                          Havikshorst 23, Cuijk
Opdrachtgever:            SBO De Wingerd
Leeftijdsgroep:             4 – 12 jaar
Datum realisatie:         Januari 2023