Stad: Riga (Letland)
Jaar: 2017

Proludic liet zich nog maar eens van zijn creatiefste en vernieuwendste kant zien door een prachtige speeltuin te bouwen. Hij werd in juni 2017 officieel geopend in Riga, de hoofdstad van Letland. Deze speeltuin werd geïnspireerd door de geschiedenis en de architectuur van Riga. Hij biedt activiteiten voor kinderen van alle leeftijden, met vele inclusieve speeltuigen. Zo kunnen alle kinderen samenspelen !

Deze intergenerationele speeltuin bestaat uit twee zones : een speelzone voor kinderen van 2 tot 6 jaar en een speelzone voor kinderen van 7 tot 14 jaar. De twee zones zijn met elkaar verbonden door een loopbrug die de Vanšu-brug over de Daugava-rivier symboliseert.

Speelzone voor kinderen van 7 tot 14 jaar : natuur en modernisme

In deze zone vloeien natuur en modernisme harmonieus samen. De kleuren en materialen verwijzen naar de Letse natuur en de moderniteit van de stad Riga. De structuren werden bezield door de moderne architectuur en zijn dus opzettelijk uit balans gebracht. De dapperste kinderen kunnen naar de top van de ongelooflijke 8 meter hoge Kanopé-toren klimmen. De toevoeging van sensationele structuren (Skysurf, Aeroskate, Rodeoboard, Roll-Up, …) geeft dit gebied dynamiek en tieners stimulerende uitdagingen.

Speelzone voor kinderen van 2 tot 6 jaar : traditionele architectuur

Deze speelzone is een moderne weergave van de gebouwen en vestingwerken van Riga. Ze kreeg diverse platformen van verschillende hoogten, met als hoogtepunt het 6 meter hoge kasteel. De vorm van de bogen, daken en ramen en de gebruikte kleuren zijn bezield door de traditionele architectuur van de stad. De opengewerkte panelen in aluminium, het geborstelde roestvrije staal en de didactische panelen geven deze zone een modern tintje. De verhoogde loopbrug tussen de vesting en de andere oever (zone voor oudere kinderen) belooft uniek klim- en glijplezier. Meer avontuurlijke kinderen kunnen ook de rivier oversteken via de dubbele tokkelbaan.

Extra speeltoestellen voor kinderen van alle leeftijden en motorische niveaus

Deze enorme speeltuin bevat talloze andere structuren voor kinderen van alle leeftijden en motorische niveaus. We zien er de inclusieve boot en vrachtwagen van Proludic, de inclusieve multifunctionele Diabolo-structuur, de multifunctionele Tiboo-structuur voor de kleintjes, een touwenpiramide, verschillende schommels, draai- en veertoestellen, tafeltennistafels enz.

Locatie: