Deze grote speeltuin miste nog een echte eyecatcher, dat zijn twee fleurige auto’s geworden! Belangrijk voor deze speeltuin is de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. Met bedrukte tegels en rubberen matten is een pad aangelegd naar de speeltoestellen toe. Aan de grote brandweerauto zit een loopplank waar de rolstoel naar binnen gereden kan worden. Er is gekozen voor de primaire kleuren zodat de trucks passen bij de andere toestellen in de speeltuin. Naast de auto’s is er een muziekpaneel, veerelement en zandfabriek geplaatst.


Testimonial

Henk Milius – Veiligheidsfunctionaris

Zelden hebben we bij een project in speeltuinvereniging de Kievit zo goed kunnen samenwerken met een leverancier als bij Proludic. Het project Belevenispad moest een project worden waarbij wij als speeltuinvereniging het uitgangspunt hadden gekozen dat de speeltoestellen zowel  toegankelijk moesten zijn voor kinderen met én zonder een handicap en waar zij gezamenlijk in en op kunnen spelen. Het project omvat meerdere toestellen die ontsloten worden met een toegangspad dat geschikt is voor rolstoelgebruikers. De gebruikte Stelconplaten zijn voorzien van logo’s. De keuze van de toestellen kwam toevallig tot stand door een vrijwilliger die in Spanje een bijzonder mooi en groot toestel van Proludic zag, dat mede toegankelijk was voor rolstoelgebruikers. De financiering is volledig tot stand gekomen via sponsoren die de speeltuin een warm hart toe dragen. Het ontwerp van het pad met Stelconplaten is binnen de vrijwilligersclub tot stand gekomen. Lokale bedrijven hebben het materieel beschikbaar gesteld om het terrein voor te bereiden en het pad aan te leggen. Het eindresultaat mag ronduit een succes worden genoemd!Bij Speeltuin De Kievit zijn diverse toestellen geïnstalleerd:

  • J2684 Recycle truck; met deze bus kunnen de kinderen heel wat kilometers afleggen. Ze kunnen er op klimmen, klauteren en weer vanaf glijden. De fantasie wordt geprikkeld en rollenspellen worden er gespeeld. De bus heeft een afmeting van 5,6 x 1,37 x 3m.
  • J950 Veerelement truck; deze auto heeft een veerelement waardoor het alle kanten op wiebelt zodra er kinderen instappen. De maten zijn 2,29 x 1,36 x 1,93m.
  • R34-FIECOCH Speelpaneel de xylofoon; muziek maken stimuleert de auditieve beleving en bevordert de creativiteit en interactie met andere kinderen. Op dit speelpaneel kunnen maximaal 2 kinderen muziek maken.
  • J858 Veerelement Vis a Vis; op dit veerelement kan je met 2 personen zitten. Zodra de kinderen erop gaan zitten, beweegt het toestel alle kanten op.
  • J5001 Zandfabriek; spelen met zand en water is altijd erg populair bij kinderen. Via een hele fabriek kan het zand van begin tot eind worden gebracht. Er zit een kraan, zeefsjabloon, draaiwiel, transportband, vervoerder, graafmachine en een weegschaal op dit toestel. Het heeft een totale lengte van 6,87m.

Locatie:                            Wilgenlaan 5 in Berkel en Rodenrijs
Opdrachtgever:              Speeltuin De Kievit
Leeftijdsgroep:               Alle leeftijden
Datum realisatie:            September 2019