Stad: Geispolsheim (Bas-Rhin – Frankrijk)
Jaar: 2017

Proludic ontwierp en bouwde in samenwerking met zijn verdeler Pontiggia een op maat gemaakte speeltuin met een sportief thema voor de gemeente Geispolsheim in het noordoosten van Frankrijk. Deze speeltuin ligt in het hart van een groot sportcomplex, de grote trots van de stad. Omdat sport een grote rol speelt in deze gemeente van 7300 inwoners met maar liefst 15 sportclubs leek het vanzelfsprekend dat sport het thema van de speeltuin zou worden.
Proludic onderscheidde zich van zijn concurrenten door te reageren met een project op maat waar de hele gemeenschap enthousiast van werd.

De indrukwekkende structuur met twee torens werd versierd met silhouetten van basketbalspelers en dansers aan één kant en schermers aan de andere kant. Op verschillende andere plaatsen van de structuur staan nog meer sporters afgebeeld. Om deze speciale decoraties op de panelen aan te brengen, gebruikte Proludic haar exclusieve Grafic Games techniek. Onder de vele functies van deze leuke structuur zijn 3 glijbanen (2 buizen en een open glijbaan), een brug om de twee torens met elkaar te verbinden, een klimmast en andere klimstructuren.

De speeltuin kreeg ook een inclusieve en multifunctionele Diabolo-structuur. Ook die werd versierd met speciale sportthema’s om de verbeelding van de kinderen te prikkelen. Een hellend vlak moet kinderen in een rolstoel gemakkelijk toegang geven tot het hart van de structuur. De vele didactische panelen zijn toegankelijk voor iedereen, ongeacht hun vaardigheden, en zijn gericht op het oplossen van problemen. Deze structuur biedt ook voldoende ruimte voor begeleiders om de kinderen gemakkelijk te kunnen helpen.

Er werden heel wat andere speelstructuren aan deze ruimte toegevoegd, zodat kinderen van alle leeftijden en motoriek zich er welkom voelen: een bus met de naam van de stad erop, een trein, schommels, trampolines, verschillende didactische panelen, tubofoons, een huisje, een touwpiramide, een slackline (koorddansertouw), een tafelvoetbaltafel en nog veel meer.

Deze speeltuin is een groot succes. We kregen positieve feedback van zowel de gemeenschap als de bewoners die uit alle delen van de stad komen om ervan te genieten.

Locatie: