Stad : Orange
Jaar : 2018

Het winkelcentrum van Orange-Les-Vignes wilde een nieuwe speeltuin bouwen, op maat van de wensen van zijn klanten.

Het was de bedoeling om deze speeltuin van 460 m², gelegen tussen 2 gebouwen, een grotere visuele en dimensionale aantrekkingskrachtte geven om het grote publiek te stimuleren om naar het winkelcentrum te komen en er niet alleen winkels maar ook een leefplek te ontdekken.

Proludic slaagde erin op te vallen met eenop maat gemaakte speeltuin met een andere identiteit dan die van de wijngaarden en de Provence. Het idee was om een ruimte te creëren rond het thema natuur en dieren, een speeltuin met een gevoel van identiteit, met meerdere activiteiten, aangepast aan elke leeftijdsgroep.

Hij ziet er als volgt uit :

  • Le Nichoir aux Oiseaux (het vogelnest), een zone voor de kleintjes (3 tot 6 jaar) :
    Een multifunctionele speelstructuur, bestaande uit hutjes met ongelijke vormen, 2 glijbanen, een evenwichtsparcours, een tunnel en een klimwand.
    Een imposant silhouet van een kikker siert een van de glijbanen terwijl talloze, met Grafic Games gepersonaliseerde panelen het vogelthema concreet tot uitdrukking brengen.
  • De Jungle, de zone van de grootste kinderen (vanaf 6 jaar):
    Een multifunctionele speelstructuur bestaande uit twee grote thematorens die met elkaar verbonden zijn door een draadtunnel, een buisglijbaan en verschillende toegangswegen die de kinderen uitnodigen zich te ontpoppen tot echte acrobaten.

Om het speelse aspect van de plek te versterken, wordt er aan de ingang van de speeltuin een schattenjacht aangeboden. De kinderen worden uitgenodigd om codes te ontdekken die in het hele winkelcentrum verborgen zitten en zo aanwijzingen te vinden om een raadsel op te lossen.

De hele vloer is gethematiseerd met levendige kleuren, reliëfeffecten die de speelwaarde van de plek versterken en talloze motieven uit de wereld van de jungle en de natuur.

De ruimte is volledig afgesloten en beveiligd met een hek dat klassieke roosters en speelpanelen combineert.
Om het thema nog verder uit te diepen, kregen de vuilnisbakken de vorm van kikkers.

Locatie: