Klant: Camping Sunêlia – Interlude
Gemeente: Bois-Plage-en-Ré (Frankrijk)
Jaar: 2016

Bedoeling : een speeltuin aanbieden die geschikt is voor kinderen van alle leeftijden en die de interactie tussen jong en oud stimuleert.

Proludic ontwerpt een volledig op maat gemaakt project voor camping Sunêlia op Île de Ré (Frankrijk). Het is geïnspireerd op Fort Boyard, een symbool in de streek.

Op deze structuur van 18 meter lang en 5,20 meter breed kunnen 75 kinderen van 3 tot 12 jaar spelen. Er zijn meer dan 20 leuke activiteiten, verdeeld over 3 niveaus: klimwand, gebogen klimnet, evenwichtsbalken, buisglijbaan, tokkelbaan, wachttoren en doespelletjes.

Het gepersonaliseerde decor van stenen, touwen en andere elementen die doen denken aan de legende van Fort Boyard, zoals de slang, spinnen, ankers en de gevangenenkooi, werd uitgevoerd met de techniek Grafic Games, ontwikkeld door Proludic.

Deze plaats brengt kinderen en volwassenen samen, omdat het animatieteam van camping Sunêlia deze structuur in het seizoen gebruikt om wedstrijden voor gezinnen te organiseren, met raadsels die op het fort moeten worden opgelost, gevolgd door een oriëntatieloop door de camping.

Deze speeltuin is precies wat Sunêlia nodig had: speelactiviteiten voor kinderen van alle leeftijden. Dat klein en groter samen gebruikmaakt van Fort Sunny is interessant om te zien. De interactie is positief omdat we zien dat de oudere kinderen de kleinere helpen.

Aurélien Ravet, directeur van Sunêlia Interlude