Een ontmoetingsplaats in het park voor “iedereen”, dit was de wens van Bargeres Gezond en de bewoners. Niet alleen een speeltuin voor kinderen en jongeren maar ook een plek waar volwassenen elkaar kunnen ontmoeten. Dit is gelukt in de vorm van een kleurrijke beweegtuin met fitnesstoestellen, gelegen vlakbij de speelplek voor de kinderen!

Bestel onze nieuwe sportcatalogus en lees alles over onze sporttoestellen.

Vanuit het initiatief van de vrijwilligers van Bargeres Gezond samen met enthousiaste bewoners, is deze beweegtuin gecreëerd. De wens was om jongeren en volwassenen samen te brengen op een plek in het park. De jongeren hebben het bestaande skateterrein en het multisportveld waarop zij diverse balsporten kunnen beoefenen. De volwassenen kunnen nu op deze nieuwe plek elkaar ontmoeten en tegelijkertijd sportief bezig zijn. Meerdere spiergroepen kunnen hier getraind worden op eigen niveau. 

Wat direct opvalt is de kleurrijke kunstgras ondergrond. Deze regenboogkleuren zijn gekozen door de initiatiefnemers van het ontmoetingsproject. Zij brengen vrolijkheid en sfeer in het groene hart en daarbij versterkt het de aantrekkelijkheid.

Ontmoeten, sport, diversiteit en kleur brengen het groene hart van Bargeres plezier en beweging.


In dit park zijn de volgende sporttoestellen geïnstalleerd:

Locatie:                            Park Bargeres, Alerderbrink, Emmen
Opdrachtgever:              Gemeente Emmen
Leeftijdsgroep:               vanaf 14 jaar
Datum realisatie:            Oktober 2022