De wens van deze school was de gehele buitenruimte een natuurlijke uitstraling te geven. De lange groenstrook aan de zijkant van de school was een gedeelte waar weinig gebruik van werd gemaakt. Ons ontwerp voor een slingerparcours sprak de school erg aan. Deze speelroute geeft een mooie uitdaging aan de kinderen door de evenwichtsbalken, stappaaltjes, speelkeien en wiebelbrug. Stichting Meer Primair heeft een budget vrij kunnen maken voor de aanpak van deze buitenruimte.De Origin’ productlijn reproduceert spelmogelijkheden welke de natuur zelf biedt. Er wordt gespeeld in de natuur en de zintuigen worden geprikkeld door het zien, voelen en ervaren van de natuurlijke materialen.

Op het schoolplein van CBS Tabitha zijn diverse toestellen geïnstalleerd:

  • J4900 Origin’ wiebelbrug; op deze brug kunnen de kinderen balanceren en proberen in evenwicht te blijven. De balken zijn opgehangen aan roestvrijstalen kettingen en schommelen van links naar rechts en van voren naar achteren. Deze wiebelbrug heeft een lengte van 2m.
  • J4904 Origin’ Japanese steps; deze stapstenen hebben verschillende hoogtes en helpen de kinderen het evenwichtsvermogen en coördinatie te ontwikkelen.

Locatie:                            Femina Mullerstraat 74, Hoofddorp
Opdrachtgever:              CBS Tabitha
Leeftijdsgroep:               4 tot 12 jaar
Datum realisatie:            Juni 2022