Artikel gepubliceerd op 3 april 2023

Benieuwd naar de “Schoolplein Trends”
van vandaag de dag?

Bekijk onze 5-delige schoolplein video serie hieronder.
Laat u informeren en inspireren.Als u op zoek bent naar een groen schoolplein dat duurzaam, beheerbaar, aantrekkelijk en in alle seizoenen bespeelbaar is en de motorische ontwikkeling stimuleert, laten wij u graag kennismaken met ‘het Vitale Schoolplein’.

Een plein dat in eerste instantie wordt gezien als een speel- en ontdekruimte voor kinderen. Op dit plein is een Duurzaam evenwicht gecreëerd tussen de behoeften van kind, klimaat en natuur.


Buiten spelen is en blijft van grote waarde

Het bevordert de motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling. Het schoolplein neemt hier een prominente plek in. Maar wat is nu eigenlijk een juiste invulling van een schoolplein en hoe kun je tegemoet komen aan de behoeften van een kind?

Het schoolplein wordt steeds diverser ingezet, bijvoorbeeld als leerplein en/of als een gezonde en groene omgeving. Hierdoor kunnen de basisfuncties “spelen en bewegen” in het gedrang komen. In nauwe samenwerking met Jette Hannaart, ontwerper van speelruimten, heeft Proludic daarom een nieuw concept ontwikkeld: Het Vitale Schoolplein. Een plein dat in eerste instantie wordt gezien als een speel- en ontdekruimte voor kinderen. Op dit plein is een duurzaam evenwicht gecreëerd tussen de behoeften van kind, klimaat en natuur.

Balans

De betekenis van Vitaal is: voor het leven van groot belang, krachtig en energiek. Vanuit deze definitie zijn 10 schoolplein speerpunten ontstaan: een leidraad waar iedere school direct mee aan de slag kan. Op een Vitaal Schoolplein zijn deze speerpunten in balans. Er is aandacht voor flora en fauna en kinderen ervaren wat de waarde van de natuur is. Het Vitale Schoolplein is een veilige plek, waar kinderen worden uitgedaagd om zich spelenderwijs motorisch te ontwikkelen.Ondermaatse motoriek

Uit recent onderzoek (motoriek peiling 2020) uitgevoerd door de Haagse School, blijkt dat ruim een kwart van de basisschoolleerlingen in ons land een ondermaatse motoriek heeft. Hier hebben we duidelijk nog een inhaalslag te maken. Onze jarenlange ervaring en samenwerking met andere experts komt nu goed van pas. Niet voor niets hebben wij de afgelopen dertig jaar wereldwijd vele schoolpleinen mogen inrichten en onderzoeken kunnen uitvoeren.


Hoe Vitaal is uw schoolplein? Bent u op zoek naar groen maar dan anders?

Maak nu kennis met het “Vitale Schoolplein” Vraag het Proludic Schoolmagazine op en lees op uw gemak alle ins en outs van ons natuurlijke en duurzame concept.

Voor meer informatie :

Of stuur een e-mail naar info@proludic.nl of info@proludic.be


Recent

Inclusieve speel- en sporttoestellen

Artikel gepubliceerd op 20 november 2023

Bij Proludic is inclusie een fundamenteel onderdeel van onze filosofie. Wij zijn ervan overtuigd zijn dat alle kinderen de kans moeten krijgen om te spelen en toegang moet kunnen hebben tot dezelfde speeltoestellen. Een kind met een beperking moet kunnen worden gestimuleerd om zijn motorische, sociale, zintuiglijke en cognitieve ontwikkeling te optimaliseren. Het kind moet...

Gerealiseerde projecten

Artikel gepubliceerd op 22 september 2023

Inmiddels hebben wij al meer dan 35 jaar ervaring in het ontwerpen, adviseren, leveren en plaatsen van speel- en sporttoestellen. Wist u dat wij een pagina hebben met al onze gerealiseerde projecten? De casestudies staan hier onder verdeeld in categorieën; projecten die zijn gerealiseerd voor gemeentes, scholen en recreatie en projecten op het gebied van...