St. Josephschool, Lisse

Proludic realiseert nieuw schoolplein St. Josephschool in Lisse

Eind 2018 heeft Proludic samen met Ahco Weg- en Waterbouw de laatste werkzaamheden uitgevoerd aan het nieuwe schoolplein van de St. Josephschool in Lisse. Een absoluut prachtig resultaat dat door vele enthousiaste kinderen dagelijks wordt gebruikt.

Van wensenlijst naar plan

De uitdaging was om van twee schoolpleinen één nieuw schoolplein te maken, met als uitgangspunt om het plein aantrekkelijk te maken voor zowel de jongste kleuters als de kinderen van groep 8.
De school was op zoek naar diversiteit op het plein met veel verschillende speelaanleidingen en variatie. Ook was er de wens voor een gedeelte met een natuurlijke uitstraling, daarnaast mocht de bestaande pannakooi mee verhuizen.

De school kwam met deze wensen en ideeën terecht bij Proludic. Wat hen met name aansprak was de grote keuze en de vele mogelijkheden voor jong en oud. In overleg met Proludic adviseur Rob Vintges werd op basis van de wensenlijst een plan gemaakt waarbij rekening gehouden werd met de ruimte en het budget.

Een gevarieerd plein met veel speelaanleidingen

Het schoolplein is ingedeeld in drie speelzones. Op het natuurlijke deel glooien de organische contouren over het schoolplein. Hier staan een vogelnestschommel, stappalen en een evenwichtsparcours uit de Origin’ serie. De ondergrond is voorzien van Dekowood met daar doorheen halfverharde fraai slingerende paden.

In het midden bevindt zich een groot driehoekige kunstgras vorm met daarop een grote uitdagende IXO speelcombinatie en een Kidzy spiraalglijbaan.
Aan de andere zijde is het pannaveldje van de oude locatie herplaatst, voorzien van een nieuwe ondergrond van kunstgras.

De mogelijkheden worden elke pauze goed benut

Het plein is inmiddels tot volle tevredenheid in gebruik genomen. De kinderen genieten van alle toestellen en spelen ook meer met elkaar. Alle mogelijkheden van het plein en de speeltoestellen worden tijdens de pauze benut.

De jongens vermaken zich opperbest in de pannakooi, die een mooie nieuwe ondergrond gekregen heeft. Het grote IXO toestel biedt veel mogelijkheden en er kunnen veel kinderen tegelijk op spelen. Ook de vogelnestschommel is erg populair en de kinderen genieten hier erg van.

Dit is al weer het zevende schoolplein dat Proludic met succes voor Stichting SophiaScholen heeft mogen inrichten.

“Je hebt bijna geen kind aan ze. Iedereen speelt lekker met elkaar. Ze vragen niet eens meer om de karren”, Riana Krijger, docent St Josephschool