Artikel gepubliceerd op 5 oktober 2021

Motoriek is het vermogen om te bewegen. Kinderen die achterblijven met hun motorische ontwikkeling, zullen minder makkelijk en minder graag bewegen, ook als volwassenen. Terwijl voldoende beweging samen met goede voeding een belangrijke basis vormt voor een gezond leven.

Verschillende onderzoeken laten zien, dat kinderen met een goede motoriek zich over het algemeen fitter voelen, mentaal en sociaal beter functioneren én een positiever zelfbeeld hebben. Steeds duidelijker wordt dat goed bewegen, dus een goed ontwikkelde motoriek, een nauwe relatie heeft met alle vormen van leren.


Op een “Vitaal Schoolplein” worden kinderen gestimuleerd om
op hun eigen niveau te bewegen.

Proludic werkt meer dan 30 jaar nauw samen met specialisten op het gebied van motorische en sociale ontwikkeling van kinderen. Hierdoor zijn verschillende speeltoestellijnen ontwikkeld die de motoriek ondersteunen en ontwikkelen.

Bekijk de lijnen hieronder:


Hoe Vitaal is uw schoolplein?

Klik hier voor meer informatie of bezoek ons op de NOT beurs stand 03.B073. Doe daar de Vitale Schoolplein test of laat een ontwerp maken van uw toekomstige vitale plein. Voor meer informatie :

Of stuur een e-mail naar info@proludic.nl of info@proludic.be

Recent

“Het Vitale Schoolplein”

Artikel gepubliceerd op 13 september 2021

Als u op zoek bent naar een groen schoolplein dat duurzaam, beheerbaar, aantrekkelijk en in alle seizoenen bespeelbaar is en de motorische ontwikkeling stimuleert, laten wij u graag kennismaken met ‘het Vitale Schoolplein’. Een plein dat in eerste instantie wordt gezien als een speel- en ontdekruimte voor kinderen. Op dit plein is een Duurzaam evenwicht...

Heel Nederland sport en beweegt in de ‘eigen’ omgeving.

Artikel gepubliceerd op 11 maart 2021

Sporten, spelen en bewegen maken een belangrijk deel uit van een gezonde leefstijl. Iets wat vandaag de dag nog belangrijker is dan voorheen. Wanneer we voldoende bewegen werkt dat preventief. Daarbij zorgt het voor sociale samenhang en kan het mensen helpen bij het vinden van aansluiting. Uiteraard is bewegen ook gewoon leuk! Vandaag stellen we...