In Assendelft hebben wij maar liefst drie speelplaatsen mogen aanleggen. Aan de hand van 3D-presentaties hebben de bewoners zelf een ontwerp uitgekozen.

De straat “Het Schaakbord” in Assendelft

De straat ‘Het Schaakbord’ ligt in een nieuwbouwwijk en heeft een groot Kanopé toestel gekregen met daarbij een kabelbaan, schommel, draaitoestel en glijbaan.

Deze prachtige locatie in de wijk Kreekrijk met zijn huizen in Zaanse stijl, heeft een veelzijdigheid aan speelfuncties gekregen. De natuurlijke stijl in combinatie met metaal, maakt deze speelplaats tot een duurzaam en modern geheel.

“Het Schaakbord” in Assendelft

Kanopé combinatietoestel
Draaitoestel
Kabelbaan


De straat “Korenmeter” in Assendelft

De Korenmeter is een mooie uitdagende speelplek geworden door het waterthema in combinatie met de kunstgraselementen. Deze speelplaats trekt ieder kind z’n aandacht om als schipper op de Calypso boot te gaan varen. De kruipbuis onder de boot en de Diabolo speelcombinatie maken het speelterrein tot een ontdekkingsplek.

Deze speelplaats heeft nu een Diabolo klimrek met glijbaan en schommel eraan vast. Daarbij is een Calypso-boot, een veerelement en een piramide klimtoren geplaatst allemaal in een waterthema.

“Korenmeter” in Assendelft

Diabolo speeltoestel
Speelboot Calypso


de Straat “vroedschap” in Assendelft

Op de speelplek bij de straat Vroedschap, is een Kanopé speelcombinatie in metaal geplaatst. De tafeltennistafel. De draai-relax schotel en het duikelrek zorgen voor sportief speelplezier voor iedereen.

“Vroedschap” in Assendelft

Kanopé Combinatietoestel


Op de speelplaatsen in Assendelft zijn diverse toestellen geïnstalleerd:

Het Schaakbord

  • J5606-C Kanopé; op dit Kanopé combinatietoestel komen diverse speelfuncties aan te pas. De kinderen kunnen er op klimmen, balanceren en hun motorische vaardigheden ontwikkelen. De hoogte is 3,5m.
  • J435-C Schommel; deze vogelnestschommel heeft een mand waar je met meerdere kinderen in kunt zitten. De Kanopé houtlook past mooi bij het geheel van de rest van de speeltoestellen. De ophangkettingen en buis zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal.
  • J514 Kabelbaan; bewegende toestellen zijn altijd een succes! Met een valhoogte van 1,40m, is deze kabelbaan al geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
  • J1010 Glijbaan; een glijbaan is onmisbaar in de belevingswereld van kinderen. Deze glijbaan is al geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar door de hoogte van 1,07m.
  • J49142 Draaitoestel; ook op dit speeltoestel een mooie combinatie van de houtlook in combinatie met metaal. Dit dynamische toestel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Korenmeter

  • J3837-C Diabolo; dit speeltoestel bevat een klimrek met een schommel en een glijbaan. Het heeft een hoogte van 2,93m.
  • J2604 Calypso; deze speelboot komt uit ons Aquatica assortiment. Kinderen kunnen hier op klimmen en fantaseren dat ze op een echte boot varen.
  • J821 Veerelement Vis; dit veertoestel heeft de uitstraling van een vis en past perfect dit waterthema. Leuk voor de kinderen om te balanceren en te schommelen.

Vroedschap


Locatie:                            Drie straten in Asseldelft
Opdrachtgever:              Gemeente Zaanstad
Leeftijdsgroep:               Alle leeftijden
Datum realisatie:            Mei 2022