Spelen moet worden beschouwd als de meest serieuze activiteit voor kinderen”, zei Montaigne.

Ondertussen hebben tal van studies aangetoond dat spelen van jongs af aan van fundamenteel belang is voor de ontwikkeling van het kind. Het is hun geliefde manier van expressie die hen geleidelijk vormt tot wie ze zijn.
Kinderen hebben dus meer nodig dan gewoon een speelactiviteit. Ze hebben behoefte aan een leefruimte die actief bijdraagt aan hun fysieke ontwikkeling en de kwaliteit van hun sociale relaties nu en in de toekomst.

Al meer dan vijfendertig jaar bewijst Proludic haar dynamische innovatiekracht door speel- en sportterreinen te ontwerpen en bouwen die zijn aangepast aan ieders fysieke noden en relationele vaardigheden.

Spelen en bewegen zijn fundamentele behoeften in de ontwikkeling van een kind. Maar het geeft ook volwassenen de kans om zich uit te leven en spieren te versterken. Dankzij onze experts die speel- en sporttoestellen ontwerpen, kunnen alle generaties zich ontplooien, uitleven of gewoon samenzijn op een speciaal ingerichte plek waar iedereen zich amuseert en goed voelt.

De opdracht die al onze medewerkers drijft? Dat is volop bijdragen tot het fysieke en psychologische evenwicht van alle gebruikers van speel- en sportterreinen. Elke dag opnieuw ontwerpen en maken ze originele toestellen en slimme opstellingen, volledig volgens de wensen van onze opdrachtgevers. Elke specifieke situatie wordt geanalyseerd. Daarop wordt een altijd aangepaste, gepersonaliseerde oplossing aangereikt. Hierbij wordt rekening gehouden met de culturele omgeving, het klimaat en het gebruikerprofiel.

Onze vakkennis is gebaseerd op ervaringen met kinderen en hun ouders, in Frankrijk en wereldwijd. Iedereen geniet van de rijkdom van ons aanbod en de kwaliteit van onze realisaties.

Realisaties die onze 340 medewerkers over alle continenten onvermoeibaar blijven verbeteren, om u steeds meer plezier en vreugde te kunnen bezorgen.

Denis Le Poupon
CEO en oprichter van Proludic