Calisthenics toestellen

Calisthenics is helemaal in: de street workout is de snelst groeiende sport in Nederland! En niet voor niets: want calisthenics is fun. Door middel van oefeningen als push-ups, pull-ups en dips train je niet alleen je spieren en je uithoudingsvermogen, maar ook je balans, lenigheid en coördinatie.

Bij de oefeningen van calisthenics wordt normaal gesproken niet veel meer dan je eigen lichaamsgewicht gebruikt. Het draait dus niet in de eerste plaats om fitnesstoestellen of gewichten. Juist het totaalplaatje van oefeningen maakt calisthenics zo leuk.

 

calisthenics calisthenics

 

Lekker buiten
Calisthenics voer je bij voorkeur uit in een groep. De oefeningen worden meestal uitgevoerd in een vast ritme: de calisthenics-leader doet het voor en de groep doet het na. Steeds meer sportscholen bieden deze street workout aan, maar eigenlijk is de sport natuurlijk vooral bedoeld om lekker in de buitenlucht te doen.

Calisthenics is een combinatie van discipline, samenwerking en van elkaar leren:
daarmee haal je het beste in elkaar naar boven!

Calisthenics is een complete sport die meestal wordt beoefend in groepsverband. Calisthenics is een combinatie van discipline, samenwerking en van elkaar leren: daarmee haal je het beste in elkaar naar boven!

 

calisthenics calisthenics

 

Calisthenicstoestellen
Proludic heeft voor calisthenics een aantal leuke toestellen ontwikkeld waarmee je je spieren en uithoudingsvermogen kunt trainen op basis van je eigen lichaamsgewicht. Het gaat om toestellen uit de Street Workout-serie, speciaal bedoeld voor in de buitenlucht. Ook enkele toestellen uit onze Trim Parcoursen zijn geschikt om te gebruiken.

De toestellen bestaan uit diverse stangen in verschillende hoogtes. Je beoefent typische calisthenics oefeningen zoals pull-ups, push-ups, squats en human flags, met als doel een krachtig en lenig lichaam op te bouwen.

 

 

Compleet
De toestellen en oefeningen hebben verschillende moeilijkheidsgraden. Ze zijn leverbaar met bewegwijzering die gebruikers informeert over het niveau en de hartfrequentie die voor elke beoefende activiteit wordt gevraagd.

+ Neem contact op over de mogelijkheden
+ Bekijk ook onze andere buitenfitness-series