Cuneraschool, Rhenen

groen schoolplein

Proludic helpt Cuneraschool met nieuw speelplein!

Sinds februari 2015 heeft de Cuneraschool een nieuw gebouw. Het gebouw is prachtig! De Cuneraschool in Rhenen wilde uiteraard een bijpassend speelplein dat aansluit bij haar unieke ligging. Het achterland van de school wordt gevormd door een groene omgeving, waardoor de Rijn haar weg baant.

_DSC8370  _DSC8343

Het beoogde resultaat m.b.t. het speelplein was het aanleggen van een ruimte voor de jeugd om te bewegen en te spelen in een uitdagende, groene en rookvrije ruimte. Dat vinden we belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Een gezond Schoolplein prikkelt de fantasie, stimuleert bewegen en leert over het belang van de natuur. Tijdens en buiten schooltijd.

Met de aanleg van een attractief voorstel streefden we de volgende doelstellingen na:

–              het bevorderen van de gezondheid (voorkomen van overgewicht/ obesitas);

–              afname van pestgedrag (‘kinderen die zich vervelen worden vervelend’);

–              leerlingen krijgen met positieve bewegingservaringen meer zelfvertrouwen;

–              grotere kans dat leerlingen zich aansluiten bij een sportvereniging.

Samen met medewerkers van Proludic verkenden we de mogelijkheden. Speelse ideeën, het samen kijken naar spannende speeltoestellen en het voeren van prettige gesprekken leidde uiteindelijk tot een prachtig speelplein. Proludic hield volop rekening met de wensen van onze leerlingen. Er werd een vogelnestschommel geplaatst. Daarmee kwam één van de wensen van onze leerlingen. De klapper op de vuurpijl was de aanleg van het multifunctionele sportcourt. Dit werd door leerlingen met gejuich ontvangen.

_DSC8348   _DSC8396

Nu we het plein een paar maanden in gebruik hebben merken we dat het kindvriendelijk, openbaar toegankelijk speelplein  in de buurt leidt tot een toename van de sociale contacten. Door dit speelplein wordt de leefbaarheid van de buurt verbeterd en neemt het aantal spelmogelijkheden voor de buurtkinderen op een veilige manier toe.

Daarnaast geeft het een sportief imago aan de school. Dank je wel Proludic!

Heeft u een vraag of wilt u een offerte aanvragen?

_DSC8388   _DSC8379

tekening plein

Terug naar lijst