De Schatberg, Sevenum

rodeoboard schatberg

Sportieve Spelen slaan aan bij de jeugd!

Op Recreatiecentrum De Schatberg is van alles te beleven. Voor volwassenen, maar vooral voor kinderen. Tot voor kort viel één doelgroep echter regelmatig buiten de boot: de jongeren, of eigenlijk ‘de grotere kinderen’. “Het is vaak moeilijk om achter de wensen van die groep te komen”, vertelt de heer Hans Hoppzak, directeur-eigenaar van De Schatberg. “Toen ik echter in aanraking kwam met de Sportieve Spelen van Proludic hoefde ik niet lang na te denken. Ze combineren snelheid met spanning en vrijheid. Dat moest wel in de smaak vallen.” Schatberg-logo

“We zoeken continu naar leuke, vernieuwende vormen van vermaak voor de diverse doelgroepen in ons park”, zo steekt Hans Hoppzak van wal. “Voor kleine kinderen en volwassenen is dat niet zo moeilijk. Maar voor jongeren is het des te lastiger. Ze voelen zich te groot voor kinderspelletjes, maar activiteiten voor volwassenen vinden ze vaak saai. Een goede tussen oplossing is moeilijk te vinden. Totdat Proludic ons de Sportieve Spelen presenteerde. Ik was meteen verkocht. Niet alleen omdat de toestellen er zo uitdagend en snel uitzien, maar vooral vanwege de gedachte erachter. Er is heel goed gekeken naar de behoeften van jongeren. Bovendien presenteerde de heer Peter van Lanen, onze contactpersoon bij Proludic en tevens mede-eigenaar, een duidelijk en goed doordacht plan. Dit alles zorgde ervoor dat ik heel snel overtuigd was.”

Extreme sporten als basis voor Sportieve Spelen

Proludic zorgde voor een plan op maat en gaf gepast advies.skysurf schatberg
Volgens Peter van Lanen hebben de Sportieve Spelen alles in zich om razend populair te worden: “De toestellen zijn gebaseerd op extreme, trendy sporten, zoals parachutespringen, kitesurfen, parapenten
en speedsailen. Hiermee spelen we in op de behoefte van jongeren en jonge volwassenen om meer buiten te bewegen en tegelijkertijd plezier te maken en spanning en vrijheid te ervaren.

 

Een uitstekende zet, vooral omdat er voor jongeren op dit gebied erg weinig is. In feite boren we hiermee een compleet nieuwe markt aan. Uiteraard voldoen de toestellen aan de strengste veiligheidseisen. Met name recreatieparken en gemeenten maken dan ook dankbaar gebruik van het nieuwe aanbod op speeltoestellengebied.”

Snelle en probleemloze realisatie

Het nieuwe, fraaie speelveld van Recreatiecentrum De Schatberg bestaat uit een aantal dynamische toestellen voor echte durfallen. Het ligt vlakbij de entree, op het dagrecreatiegedeelte, zodat ook de dagjesmensen zich hier kunnen uitleven. “De realisatie verliep helemaal volgens de vooraf gestelde tijdsplanning. Proludic is een prima partij om mee samen te werken”, aldus Hans Hoppzak. “Natuurlijk hadden we in het begin te maken met enkele kinderziektes. Maar ook dat werd uitstekend opgelost. Inmiddels maken de jongeren gretig gebruik van de spelen. En niet alleen de jongeren, trouwens… Ook volwassenen zien we regelmatig hun kunsten vertonen.”

De Machotuin

De nieuwe toestellen op De Schatberg zijn niet voor ‘watjes’. Dat zie je meteen, maar het blijkt eens te meer uit de namen van de toestellen. Als je ‘Skysurf’, ‘Twinfly’, ‘Rodeoboard’ en ‘Aeroskate’ hoort, weet je eigenlijk al dat het spannend gaat worden. Uitdaging, kracht en souplesse, daar draait het allemaal om. Daarom heeft ook De Schatberg gezocht naar een originele, passende naam voor het nieuwe speelveld: “Om hetspeelveld een extra uitdagend karakter te geven, hebben we het ‘De Machotuin’ genoemd”, verklaart Hans Hoppzak. “Dat klinkt lekker stoer. Achteraf blijkt die naam ook helemaal te kloppen: de jongeren gebruiken de toestellen niet alleen om te spelen, maar vooral ook om aan anderen te laten zien wat ze allemaal kunnen. Er ontstaan hele competities hier. Zowel tussen de kinderen onderling als tussen kinderen en hun ouders. Dat maakt het extra leuk. Ook volwassenen vermaken zich prima in onze ‘Machotuin’. Ze voelen zich weer kind.”

Recreatie Schatberg Sevenum rodeoboard schatberg

Praktijkvoorbeeld

Voor Proludic is De Schatberg de plek bij uitstek om de speeltoestellen aan anderen te laten zien. Daarom bezoekt Peter van Lanen het park regelmatig met vertegenwoordigers van gemeenten, recreatieondernemers en andere potentiële afnemers. Hij vertelt: “De Schatberg is een uitstekend praktijkvoorbeeld. Onze klanten zien hier precies hoe de toestellen werken en wat de mogelijkheden zijn. Bovendien kunnen ze aan den lijve ondervinden hoe jongeren de beleving van bewegen opnieuw ontdekken. Een kijkje op De Schatberg is hét middel om mensen enthousiast te maken over de Sportieve Spelen!”

 

Terug naar lijst