Koetsveldschool, Den Haag

Een doordacht speelterrein voor de Koetsveldschool!

Proludic heeft het speelterrein voor de Koetsveldschool te Den Haag perfect opgeleverd. De nieuw gebouwde school is toegesneden op speciaal onderwijs voor moeilijk lerende kinderen. Els van der Sloot, adjunct directeur van de school, is zeer te spreken over de rol welke Proludic heeft vervuld bij het ontwerp, het advies en de uiteindelijke aanleg van het speelterrein. Inmiddels wordt er volop gebruikt gemaakt van de diverse speeltoestellen en veilig gespeeld.

Koetsveldschool 1(1) Koetsveldschool 2

 

Begin 2010 diende de directie van de Koetsveldschool het verzoek in om een ontwerp te maken voor de inrichting van het speelterrein voor de nieuw te bouwen school. De Koetsveldschool is een school voor kinderen met een beperking in de leeftijd van 4 t/m 16 jaar. In dit gegeven lag met name de uitdaging. Er moest een juiste speeltoestellen keuze gemaakt worden uit het grote aanbod van Proludic speeltoestellen. Daarbij was het van belang dat de keuze was toegespitst op de betreffende doelgroep.

De gekozen speeltoestellen moesten aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Enerzijds uitdagend en stimulerend zijn. Anderzijds zeer veilig zijn;
  • Duurzaam en onderhoudsvrij zijn;
  • Een vriendelijke doch ‘rustige’ kleurstelling hebben. Primaire kleuren zouden een negatief effect op het gedrag van de kinderen kunnen hebben.

Rekening houdend met de bovenstaande voorwaarden, is geadviseerd en tevens gekozen voor 2 combinatie toestellen; een Diabolo voor de jongste kinderen en een Biibox voor de ouderen. Beide toestellen zijn gemaakt van metaal in combinatie met trespa. Zij bieden een gevarieerd aanbod van speelwaarden en zijn zeer uitdagend. Tevens zijn zij geschikt voor een grote hoeveelheid speldeelnemers.

Maart 2011 foto's t.b.v. website + nieuwsbrief (5) Maart 2011 foto's t.b.v. website + nieuwsbrief (9)

Naast de Diabolo en de Biibox zijn er een aantal schommels en een vogelnest schommel geplaatst. Deze toestellen zijn uitermate geschikt voor beide leeftijdscategorieën.

De speeltoestellen zijn onlangs, tot grote tevredenheid van de directie en met veel plezier en enthousiasme door de kinderen, in gebruik genomen.

 

Terug naar lijst