Tooropweg, Groesbeek

Proludic realiseert uitdagende speelplek in Groesbeek!

Aan het eind van afgelopen kalenderjaar heeft Proludic de speelplek aan de Tooropweg in Groesbeek volledig gerenoveerd. De oude speeltoestellen en ondergronden zijn verwijderd. De speeltuin is in opdracht van de gemeente Groesbeek heringericht met toestellen die met name geschikt zijn voor de doelgroep zes tot twaalf jaar.

Tijdens het projectproces heeft de gemeente Groesbeek de kinderen uit de wijk betrokken bij de keuze van de speelplek. Uit de verschillende ontwerpen, die op deze middag gepresenteerd werden,  viel het ontwerp van Proludic het meest in de smaak. De heer Wouter van de Lest, medewerker bij de Gemeente  Groesbeek; “Door middel van stickers konden de kinderen hun favoriete speelplek aangeven. Het was leuk om het enthousiasme te zien. Het is nu echt de speelplek van én voor de kinderen uit de buurt. Maar ook wij zijn blij met het bijzonder uitdagende eindresultaat. Bijkomend voordeel is dat de speeltoestellen nauwelijks onderhoud nodig hebben”.

IMG_7590 IMG_7518

De Biibox-toren met een 6-meter lange glijbaan, is geplaatst op een centrale karakteristieke speelheuvel. Met name deze toren viel goed in de smaak.  De combinatie van uitdagende- en dynamische speeltoestellen, leidt tot speelgenot voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. De speelplaats is met succes in gebruik genomen. Klaarblijkelijk heeft Proludic bij de jeugd de juiste snaar geraakt.

De toestellen garanderen vele jaren speelvreugde aan de Tooropweg!

IMG_7746 J441 Tooropweg Groesbeek 1

Terug naar lijst