Vliermaal, Kortessem (België)

Basisschool ‘De Vlierbloem’ zorgt voor eigen unieke speeltoestel

In de zomer van 2016 is er dankzij een samenwerking tussen de gemeente Kortessem, Basisschool “De Vlierbloem” en Proludic een unieke kleurrijke speelplaats ontstaan op de hoek van de Koning Boudewijnlaan in de deelgemeente Vliermaal.

In de zomer van 2016 is er dankzij een samenwerking tussen de gemeente Kortessem, Basisschool ‘’De Vlierbloem” en Proludic een unieke kleurrijke speelplaats ontstaan op de hoek van de Koning Boudewijnlaan. Proludic heeft de school gevraagd een tekenwedstrijd te houden rond het thema ‘Fruit en Bloesems’. De kinderen zijn enthousiast aan de slag gegaan met deze opdracht en kwamen met erg veel leuk en mooie tekeningen. Met behulp van een jury, bestaande uit de schoolsecetaresse, schepen van onderwijs en een kleuterleidster, zijn de drie leukste tekeningen gekozen. Op onderstaande foto zijn de trotse winnaar te zien met hun tekening en de jury. Proludic is vervolgens aan de slag gegaan met deze tekeningen. De tekeningen zijn ingescand om deze op juiste schaal te krijgen voor het speeltoestel. De tekeningen zijn vervolgens via exclusieve ‘Grafic Games’ techniek afgedrukt op de panelen van het Kanopé speeltoestel dat is gekozen door de gemeente Kortessem. De speelplaats is compleet gemaakt met een aantal kleinere speeltoestellen. Er is gekozen voor een driedelig duikelrek en een gethematiseerde toestellen als een ‘appelschommel’, ‘Aardbei-veerelement’ . Daarnaast zijn er verschillende Origin’ toestellen geplaatst, zoals de Wiebelbrug, Evenwichtsbalk, Evenwichtsparcours met touw en Japanse Steps. Het is een project geweest met een unieke uitstraling. Door de aanwezigheid van de tekeningen van de leerlingen van de basisschool heeft de speelplek een heel persoonlijke en fleurig aanzicht gekregen. De kinderen van de basisschool waren tijdens de opening van de speelplek erg enthousiast en vonden het erg leuk de tekeningen terug te zien. Proludic heeft de school gevraagd een tekenwedstrijd te houden rond het thema ‘Fruit en Bloesems’. De kinderen zijn enthousiast aan de slag gegaan met deze opdracht en kwamen met erg veel leuk en mooie tekeningen. Met behulp van een jury, bestaande uit de schoolsecretaresse, schepen van onderwijs en een kleuterleidster, zijn de drie leukste tekeningen gekozen. Op de foto rechts zijn de trotse winnaar te zien met hun tekening en de jury.

 

 

Proludic is vervolgens aan de slag gegaan met deze tekeningen. De tekeningen zijn ingescand om deze op juiste schaal te krijgen voor het speeltoestel. De tekeningen zijn vervolgens via exclusieve ‘Grafic Games’ techniek afgedrukt op de panelen van het Kanopé speeltoestel dat is gekozen door de gemeente Kortessem.

De speelplaats in Vliermaal is compleet gemaakt met een aantal kleinere speeltoestellen. Er is gekozen voor een driedelig duikelrek en een gethematiseerde toestellen als  een ‘appelschommel’, ‘Aardbei-veerelement’ . Daarnaast zijn er verschillende Origin’ toestellen geplaatst, zoals de Wiebelbrug, Evenwichtsbalk, Evenwichtsparcours met touw en Japanse Steps.

Het is een project geweest met een unieke uitstraling. Door de aanwezigheid van de tekeningen van de leerlingen van de basisschool heeft de speelplek een heel persoonlijke en fleurig aanzicht gekregen. De kinderen van de basisschool waren tijdens de opening van de speelplek erg enthousiast en vonden het erg leuk de tekeningen terug te zien.

Wil u meer weten over Kinder- en Burgerparticipatie? Klik hier