Park Tivoli, Berg en Dal

case studie tivoli park

Zomers speelplezier in amusementspark Tivoli!

Mirja Hondebrink, Marketing & Communicatie Amusementspark Tivoli:

“Vanaf het eerste gesprek tot het eindresultaat heeft Proludic met ons meegedacht over de invulling van het spelen met water en zand. Door de toevoeging van de zandfabriek en het waterdorp, heeft Amusementspark Tivoli er zomers speelplezier bij gekregen.”park tivoli

Uit een enquête onder de bezoekers van Amusementspark Tivoli in 2013 is gebleken dat men het pretpark het liefst zou willen aanvullen met “water en zandspelen”.

“Na op zoek te zijn gegaan naar een partner die voor ons op dit gebied iets zou kunnen betekenen, zijn wij bij Proludic uitgekomen. Proludic staat bekend om z’n creatieve, duurzame en kwalitatief goede producten en dit was precies waar wij naar op zoek waren. Begin 2014 is de beslissing genomen om een tweetal nieuwe speeltoestellen toe te voegen aan het pretpark: ’t Waterdorpje en De Zandfabriek.

“Vanaf het eerste gesprek tot het eindresultaat heeft Proludic met ons meegedacht over de invulling van het spelen met water en zand. Door toevoeging van de 2 toestellen, heeft Amusementspark Tivoli er zomers speelplezier bij gekregen en daar is de laatste weken erg gretig gebruik van gemaakt. Want zeg nou zelf, wat is nou leuker dan spelen met zand en water.”

De Zandfabriek

De Zandfabriek herontdekt de traditionele zandbak. De gemaakte aanpassingen verhogen de speelwaarden in een schone en veilige omgeving.

Het is ontworpen op het principe van een parcours, een ware kleine ‘fabriek’ bezaait met talrijke werkplaatsen om dingen aan te raken en te creëren. De Zandfabriek is een educatieve benadering van activiteiten en helpt mee aan de ontwikkeling van de allerkleinsten. De kinderen beleven veel plezier aan het pakken van zand, overgieten, platmaken, vullen van vormpjes en transporteert het, al naar gelang hun wens en fantasie. Het toestel is daarbij zeer geschikt voor minder validen daar zij volledig betrokken kunnen worden in het spel. De plaatsing van het toestel aan de rand van een verharde ondergrond maakt dat mogelijk. Ook Tivoli heeft daar goed gebruik van gemaakt. Voor minder validen toestelmogelijkheden zie onze volledige Inclusive Play catalogus.Zandfabriek Zandfabriek

Een graafmachine, vervoerder, transportband, kraan en emmer dienen als verbindingselementen tussen de verschillende werkplekken. Zij geven kinderen de mogelijkheid om zand te vervoeren op verschillende manieren. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van concentratie en behendigheid. Andere activiteiten zoals het maken van afdrukken, persen, vormen en schalen, ontwikkelen de motorische vaardigheden en geeft kinderen de mogelijkheid hun creativiteit te tonen.

Materialen: De zandfabriek is te verkrijgen in twee uitvoeringen: hout en metaal. Hout uitvoering: palen met groef en volledig splintervrij – gelamineerd hout. Metaal uitvoering: zeer duurzame palen – gegalvaniseerd, gelakt staal. Frame en speelelementen: Roestvrij staal. Gekleurde, krasbestendige speeloppervlakken: Compact.

’t Waterdorpje

De Proludic waterspelen zijn een waar ontdekking- en creatieterrein. De kinderen kunnen urenlang op een leuke manier met zand in de weer zijn. Hierbij ontwikkelen ze hun oriëntatie, de motorieke behendigheid en het concentratie vermogen.

Waterdorpje    Waterdorpje Waterdorpje    Waterdorpje

De spelen zijn gemaakt om zowel de kleine als de grote ruimten in te richten. Er zijn diverse uitvoeringen waaronder de waterput, waterbron, waterval, waterdorp en het kwikstaartje. Allen kunnen met elkaar verbonden worden. Water stroomt door de pomp, gaat door de douchekop en vervolgt zijn grappige weg door van de ene bak over te lopen naar de andere bak. Een snel afvoersysteem wordt verzekerd door een waterdichte stop. Ook voor de waterspelen geldt dat minder validen volledig kunnen meespelen!

Materialen: Gekleurde, UV-resistente panelen – Multiplex.

Terug naar lijst