Antares, Gemeente Leusden

Spelen bij Antares

Na bijna tien jaar van overleggen, staat in de antares leusden logogemeente Leusden sinds voorjaar 2011 een prachtig Multi Functioneel Centrum met de naam Antares. In het gebouw zijn twee scholen, een peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en een bibliotheek gehuisvest.
De twee scholen hebben de handen ineen geslagen om voor de kinderen een mooi speelplein te realiseren. De heer John Mulder, directeur van OBS ’t Palet; “We zijn terechtgekomen bij de firma Proludic. Zij beschikken over diverse degelijke toestellen waarbij de vormgeving en kleurstellingen ons erg aanstonden. Het schoolplein moest iets te bieden hebben voor zowel de allerjongsten als de oudsten. Bij de keuze van de speeltoestellen hebben we goed geluisterd naar de Proludic adviseur en het resultaat mag er zijn. Met name de klim- en evenwichtstoestellen voor de oudste kinderen en de glijbaan voor de jongsten, zijn erg in trek. Een extra aandachtspunt vonden wij de geleverde nazorg; een aantal extra rubbertegels, bouten… alles werd keurig netjes naar wens in orde gemaakt.”

Eindresultaat  Leusden - Multi Functioneelcentrum Antares - Biibox klimnet J417

Het Biibox klim- en evenwichtstoestel J418 is geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Het Tweedelige metalen duikelrek G3708SP5 is geschikt voor personen in de leeftijd van 10 tot 99 jaar.
Er is gekozen voor een veiligheidsondergrond van rubber tegels.

Het Biibox klimnet  is geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Ook bij dit toestel is de veiligheidsondergrond rubber tegels.

De Kanopé glijbanen zijn voorzien van een extra vertrek platform. Zij zijn geschikt voor kinderen van 2 tot 12 jaar.

antares leusdenDe Diabolo speelcombinatie in metalen uitvoering J3835 is geschikt voor kinderen van 2 tot 10 jaar. Ook bij dit toestel is gekozen voor een veiligheidsondergrond van rubber tegels.

Het Koorddans circuit J16 is geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar.
De Quattro wip J830 is geschikt voor kinderen van 2 tot 8 jaar. Bij beide toestellen is een veiligheidsondergrond niet verplicht.

De zandbak is gecomplementeerd met een Zeef J123.
Dit is een zeer originele aanvulling van de zandbak voor kinderen van 1 tot 8 jaar.

Dit alles resulteert in onderstaand speelplein overzicht. Er wordt momenteel volop gebruik gemaakt van het speelplein.

glijbaan antares leusden klimnet antares leusden

 

Terug naar lijst