Basisschool De Schakel, Heerlen

Basisschool De Schakel heeft haar vernieuwde speelplaats geopend!

Het doel was om de speelplaats om te toveren tot een gezond speelplein. Daarbij wilde men de bestaande vormen uit de omgeving behouden. Er zijn voornamelijk natuurlijke 1duurzame materialen gebruikt. Daarbij is de verhoging in het speelplein omgetoverd tot een ware klimheuvel.

Via de Robinia stapstammen en eiken speelboom is de klimheuvel gemakkelijk te betreden. Zo klim je al snel tot het hoogste puntje om daarna via de taludglijbaan naar beneden te glijden. Hier staan weer nieuwe avonturen te wachten! Bijvoorbeeld kruipen door de tunnel en vervolgens weer naar boven klimmen via de klimkikkers.

Het Origin’ duikelrek en klimwand zijn toegevoegd in deze natuurlijke stijl. Met Origin’ creëert u speelruimten welke in harmonie zijn met de natuurlijke omgeving. Zij zijn geschikt voor kinderen tussen de 2 en 10 jaar. Deze toestellen ontwikkelen de fysieke en motorieke vaardigheden. De toestellen gaan onderling perfect samen en vormen verschillende uitdagende moeilijkheid niveaus.

Voor de kleinere kinderen is er een blote voetenpad aangelegd. Dit is een loopstrook met verschillende ondergronden. Deze prikkelen de zintuigen onder de voetzolen en zorgen voor een extra beleving!

Via de tubofoon kunnen de kinderen met elkaar praten, terwijl ze aan de andere kant van het speelplein staan. Dit is mogelijk dankzij de ondergrondse buis. Een educatieve noot op het schoolplein, het ontstaan van de telefoon.

De leerlingen hebben dit speelplein op een feestelijke manier mogen openen, zoals hieronder te zien is. Wij wensen iedereen veel speelplezier!

3 2