Kindcentrum Woldwijck, Hoogezand

Kindcentrum Woldwijck geopend!

De bouw van het kindcentrum Woldwijck aan de Mars in Hoogezand is klaar. 1Dit is het eerste aardbevingsbestendige kindcentrum in het aardbevingsgebied. CBS de Regenboog, Jenaplanschool ’t Vlot en kinderopvang KaKa hebben het nieuwe kindcentrum dankbaar in gebruik genomen. Op 9 maart 2017 heeft wethouder Erik Drenth samen met de gebruikers en genodigden het duurzame en kindvriendelijke gebouw feestelijk geopend.

Bij het ontwerp van het nieuwe openbaar toegankelijke schoolplein zijn alle scholen nauw betrokken geweest. Zowel het schoolbestuur, de leerkrachten en kinderen hebben hun wensen kenbaar gemaakt. Het schoolplein moest vooral een speelse natuurlijke aankleding met houten toestellen en hoogteverschillen krijgen. Verschillende zones om te rennen, relaxen en sporten, geschikt voor zowel jongens als meisjes waarbij de boven- en onderbouw wel van elkaar gescheiden moesten zijn.

In het midden van het bovenbouw schoolplein is een grote kunstgrasheuvel geplaatst met tal van speelelementen. Het kindcentrum heeft samen met Proludic voor met name Origin’ speeltoestellen gekozen. De Origin’-lijn van Proludic bestaat uit speeltoestellen gemaakt van Robinia hout. De uitstraling hiervan is erg onderscheidend van andere speeltoestellen. De heuvel is te beklimmen via diverse stapstammen en een evenwicht parcours van balken. Langs de heuvel kunnen kinderen slingeren en zwaaien op het 3-delige duikelrek. Bovenop deze heuvel staat een netbrug. Via de glijbaan roetsch je weer naar beneden om een nieuw speelavontuur te starten.

2 3

Daarnaast is het schoolplein vernieuwd met een grote basic klimcombinatie met vele klim- en klautermogelijkheden, een vogelnestschommel, pannaveldje, knikkertegels en pleinplakkers. Rondom de hoge boom is een boombank geplaatst om de boel mooi te kunnen overzien.

4 5

De onderbouw kan zich heerlijk uitleven op een Vivarea combinatietoestel, de 2-persoons schommel, evenwichtscircuit koorddanser en een zeshoekige (afsluitbare) zandbak.

6 7

De kinderopvang is uitgerust met een vierkante (afsluitbare) zandbak en picknick-speeltafel. Daarnaast biedt de Tiboo speelcombinatie voor deze jongste avonturiers precies de uitdaging die ze nodig hebben. De Tiboo-lijn is namelijk in samenwerking met pedagogen en vakspecialisten ontwikkeld voor kinderen van 0,2 – 5 jaar. Mooi verscholen in de hoekje is er ook een kunstgras kruipgedeelte gemaakt voorzien van vrolijk gekleurde stippen.

Afgelopen maand is het schoolplein dus onder grote belangstelling geopend. Zowel ouders als kinderen waren welkom om te komen kijken naar hun nieuwe schoolplein. De kinderen waren erg enthousiast over hun nieuwe pauzeplek en hebben zich direct kunnen vermaken op de nieuwe speeltoestellen.

We zijn met z’n allen, als Proludic, erg trots op dit mooie project. Hieronder nog enkele sfeerimpressies.

8 9 10 11

12