Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola, Brussel

Fabiola kinderziekenhuis

Nieuwe speeltuin voor het Koningin Fabiola Kinderziekenhuis!

In het voorjaar van 2016 heeft er in België een erg bijzonder project plaatsgevonden. Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola in Brussel bestond 30 jaar en wilde dit feestelijke moment opfleuren met een nieuwe speeltuin. De speeltuin is speciaal gemaakt voor de kinderen die worden behandeld en hun broertjes of zusjes die op bezoek komen.

De speeltuin is ‘Lydia’s Ludo’ genoemd. Lydia was een van de patiëntjes die in het kinderziekenhuis is behandeld. Helaas heeft zij de strijd met haar ziekte verloren. Lydia’s grote wens was een nieuwe speeltuin bij het ziekenhuis. Daarom heeft haar familie met behulp van de vzw Kids’ Care een bedrag bij elkaar gezocht om de speeltuin te financieren.

Dit is hen gelukt. Vervolgens is Proludic door hen benaderd om de speeltuin in te richten. Proludic was erg vereerd om zo een bijzonder project invulling te mogen geven. In samenspraak met het ziekenhuis is vervolgens een speeltuin ontworpen met een speels karakter en een speeltuin waar inclusief gespeeld kan worden. De speeltoestellen zijn toegankelijk voor kinderen met en zonder handicap.

Bovenop de kleurrijke ondergrond is gekozen voor een vogelnestschommel, een glijbaan waarmee van de speelheuvel afgegleden kan worden, een combinatietoestel in een Metropolis thema, een Ruimtescooter veerelement, een grondtrampoline, een Colourfly speelpaneel, Collider speelpaneel, Rainbow Chimes speelpaneel, Doolhof speelpaneel, Infinity Bowl draaitol en Wheelspin draaischijf waar ook rolstoelgebruikers in kunnen spelen. De speeltuin is compleet gemaakt en parkbankjes en een picknicktafel.

De speeltuin is feestelijk geopend tijdens de viering van het 30-jarig bestaan van het kinderziekenhuis. Onder grote belangstelling van patiënten, bezoek, personeel en media mochten de zusjes van Lydia het lintje openknippen om de speeltuin officieel te openen. Na de opening zijn de aanwezige kinderen gelijk de speeltuin in gegaan. Het plezier straalde ervan af!

Op de foto’s kunt u het eindresultaat van dit bijzondere project zien.

Locatie: Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola, Brussel

Relatie: Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola

Leeftijdsgroep: van 1 tot 12 jaar oud

Geopend op: 28 mei 2016