Speelpark Linnaeuslaan, Voorhout

Speelpark Linnaeuslaan te Voorhout – Meer dan alleen spelen

Begin dit jaar heeft de Gemeente Teylingen een aantal partijen uitgenodigd om een voorstel aan te bieden. Het betrof de aanleg van een speeltuin gelegen in het centrumparkje aan de Linnaeuslaan. Op woensdag 20 maart zijn de schetsontwerpen van vijf leveranciers door de inwoners en kinderen van deze gemeente beoordeeld. Het schetsontwerp van Proludic behaalde veruit het hoogste aantal punten en heeft het bijzondere project gegund gekregen.

Een heel speciaal project dat voor de helft in het teken staat van aspecten die niet direct aan speelvoorzieningen zijn gebonden, maar wel een flinke toevoeging hieraan geven! Hiervoor is Proludic een samenwerkingsverband aangegaan met Boomkwekerij Ebben. Een breed aanbod van speciale groen- en grond werkzaamheden is aan de orde gekomen: verwijderen en afvoeren van wildgroei beplanting en een lange haag; kap van een oude, zieke boom; de aanleg van een plasberm; planten allerhande struiken, grassen, etc.; planten van een meerstammige boom; een behoorlijke uitbreiding van het gazon, slingerende schelpen paden, parkeerplaatsen; meubilair; verlichting; etc..

J2410 Hip Hop - Voorhout, Linnaeuslaan 01 SAMSUNG

In het Proludic ontwerp is de J2523M uit de Ixo-lijn opgenomen. Een keuze die volwassenen aanspreekt vanwege de transparante constructies. De transparante uitstraling van de groene omgeving blijft hierdoor behouden. Deze innovatieve speelcombinatie biedt kinderen speelfuncties waarbij de persoonlijke grenzen worden opgezocht; wat kan en durft een kind. Een toestel volop spanning, uitdaging en dynamiek. Het stimuleert de ontwikkeling en daarmee staat de Ixo-lijn garant voor jarenlang speelplezier.

De andere speeltoestellen, een speciale Vogelnestschommel en de J2410 Hip Hop Draai- en Wiptoestel, zijn in dezelfde onopvallende materialen van RVS en antraciet gecoat staal uitgevoerd. De groene uitstraling wordt mede gehandhaafd door het gebruik van rubberen ringmatten (valdempende waarde tot 2,70 m!), waardoor het glooiende gazon onder de speeltoestellen doorloopt.

linnaeuslaan2 linnaeuslaan

Een echte eye-catcher is het in het werk aangelegde Avonturenpad. Deze is gemaakt uit duurzaam Lariks en Robinia hout. Slingerend langs de meerstammige boom, het grote, hoge rododendron struikgewas; een uitstapmogelijkheid naar drie enorme zwerfkeien en stappalen en eindigend in een stammen bos. Dit element biedt zeer veel speelaanleidingen voor jong en oud. Zij draagt zorg voor creatieve impulsen die zullen ontstaan door het gebruik van robuuste natuurlijke materialen in een natuurlijke omgeving. U ziet het:
Proludic is van alle markten thuis!

Terug naar lijst